Logo Rijswijk
Bekendmaking ontwerpomgevingsvergunningen (fase 1 en 2), ontwerpverklaring van geen bedenkingen en ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid ‘De Hofmeesters’, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij het voornemen hebben om omgevingsvergunningen (fase 1 en 2) te verlenen voor een bouwplan dat de mogelijkheid biedt om 259 woningen op het perceel Sir Winston Churchilllaan 275 te ontwikkelen. Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan wordt deze omgevingsvergunning voorbereid met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3° Wabo. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de berekende geluidsbelastingen hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Terinzagelegging

De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunningen (fase 1 en 2), de ontwerpverklaring van geen bedenkingen (die op 25 juni 2013 door de raad is afgegeven) en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid voor het plan liggen met ingang van vrijdag 5 juli tot en met donderdag 16 augustus 2013 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. U kunt een selectie van de stukken ook bekijken op www.rijswijk.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN):

NL.IMRO.0603.ovswc275-ON02.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn kan eenieder een zienswijze op de ontwerpomgevingsvergunning (fase 1) en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen indienen. De zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Gedurende de termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze op de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid indienen. Ook deze dient aan het college van burgemeester en wethouders gericht te zijn.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met één van de behandelend ambtenaren; Niels Huijbregts, tel. (070) 326 1105 of Frank de Bruijn, tel. (070) 326 1108.

Wij wijzen u erop dat te zijner tijd tegen de definitieve omgevingsvergunningen geen bezwaar kan worden gemaakt. Als de omgevingsvergunningen zijn verleend kunnen alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, beroep instellen bij de rechtbank ’s-Gravenhage.

Toepassing Crisis- en herstelwet

Het bouwplan, dat met het verlenen van deze omgevingsvergunningen mogelijk wordt gemaakt, betreft een project als bedoeld in de Crisis- en herstelwet (Bijlage 1, categorie 3, onder 3.1). Dit houdt onder meer in dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Rechtbank en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekent onder andere dat u geen aanvulling op de beroepstermijn heeft en dat uw beroepsgronden moeten voldoen aan het relativiteitsvereiste.

De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Rijswijk, 4 juli 2013

Burgemeester en wethouders, H.W.M. Klitsie, burgemeester (wnd.)

A. de Baat, secretaris

Naar boven