Logo Purmerend
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen 2013’, Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 heeft besloten het Bestemmingsplan "Bedrijventerreinen 2013" gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan voorziet in een actueel planologisch kader voor de bestaande bedrijventerreinen (De Koog en Baanstee-Oost en West), alsmede twee woningen aan de Purmerdijk, het volkstuinencomplex De Fenix en het omliggende groene gebied. Het bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

De identificatiecode is NL.IMRO.0439.BPBT2013-va02 .

Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De gewijzigde vaststelling heeft o.a. betrekking op de bestemmingsregeling voor het perceel Flevostraat 62. De raad heeft besloten de woning Flevostraat 62 toe te voegen aan de lijst toegestane bedrijfswoningen (bijlage 3 bij de regels).

Tevens zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd:

  • een zelfstandige kantoorvoorziening is toegestaan ter plaatse van de 20 meter hoge kantoortoren op de Van IJsendijkstraat 148 A tm D.

  • artikel 4 (Gemengd) wordt geschrapt. Het betreffende perceel (Westerweg 70) krijgt de bestemming 'bedrijventerrein', waarbij de specifieke functie (dierenopvangcentrum) mogelijk blijft.

  • diverse technische aanpassingen in de regels en verbeelding. Deze aanpassingen betreffen m.n. de plansystematiek en verduidelijking van de regels.

Tenslotte is ook de verbeelding en de plantoelichting op onderdelen aangepast.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 5 juli 2013 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl , alsmede via website van de gemeente Purmerend: http://www.purmerend.nl/bestemmingsplannen

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor:

  • degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden zijn;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeente kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Beroep kan worden ingesteld van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven