Logo Hellendoorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Groot Lochter, Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA in Nijverdal ligt met ingang van 6 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 18 juni 2013, nummer 13INT01709 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Groot Lochter.

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.BPNDGROOTLOCHTER-VG01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://iturl.nl/snBtV

Downloaden van het vastgestelde plan is mogelijk via de link:

http://iturl.nl/snwiZ

Het plangebied wordt globaal gezien begrensd door de Regge (westzijde), buitengebied (zuidzijde), Boomcateweg (oostzijde) en park Boomcate (noordzijde), zie ook het kaartje

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel het actualiseren van de planologische regeling zodat er eenheid en uniformiteit in de regels ontstaat.

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen op hoofdlijnen het volgende:

  • aanpassingen op de verbeeldingen voor stroken gemeentegroen die zijn verkocht aan particulieren.

    De bestemming van deze stroken wijzigt daarbij naar een woonbestemming;

  • De bijlage bij de regels “Staat van Bedrijfsactiviteiten” is aangepast aan de woonomgeving.

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen en milieu worden ingezien en uiteraard ook via beide hiervoor genoemde websites.

Degene die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrecht-spraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven