Logo Midden-Delfland
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Schoolplein 1 t/m 15B, Schipluiden’, Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Delfland maken ingevolge artikel 3.8, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2013 het bestemmingsplan “Schoolplein 1 t/m 15B, Schipluiden” heeft vastgesteld.

Planbeschrijving en plangebied

Woningstichting Wonen Midden-Delfland is voornemens acht eengezinswoningen en de achtergelegen garage aan het Schoolplein te Schipluiden te slopen en ter plaatse elf nieuwe grondgebonden woningen te realiseren. Hiervan zijn er acht sociale huurwoningen en drie koopwoningen. Omdat de beoogde ontwikkeling niet is toegestaan op grond van het vigerende bestemmingsplan, is het bestemmingsplan “Schoolplein 1 t/m 15B, Schipluiden” opgesteld.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan en de Nota beantwoording zienswijzen liggen samen met het raadsvoorstel en -besluit met ingang van vrijdag 5 juli 2013 gedurende zes weken tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, adres: Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van terinzageligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan bekijken”, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn ook te vinden op deze website in de rubriek op www.middendelfland.nl > Bestuur & Beleid > Actueel > Stukken ter inzage.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen de termijn van terinzageligging tegen het raadsbesluit van 25 juni 2013 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in werking treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven