Logo Noord-Beveland
Vaststelling bestemmingsplan ‘Centrumplan Wissenkerke’ en verlening omgevingsvergunning voor het bouwen van een Aldi-supermarkt, Noord-Beveland

Burgemeester en wethouders van Noord-Beveland maken bekend dat de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1. besluit van de gemeenteraad van 27 juni 2013 om het bestemmingsplan ‘Centrumplan Wissenkerke’ (identificatienummer NL.IMRO.1695.BPcentrumWsk-VA01 ) vast te stellen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2. besluit van het college van burgemeester en wethouders van 3 juli 2013 om de omgevingsvergunning (registratienummer O2013026) te verlenen voor de activiteit bouw, voor een supermarkt aan de Voorstraat te Wissenkerke De omgevingsvergunning is verleend in overeenstemming met de ontwerpvergunning.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 28 maart 2013, op grond van afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren voor de betreffende ontwikkeling. Het besluit omtrent het onderhavige bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning is gecoördineerd voorbereid op basis van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening). Daarbij is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht toegepast. Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan regelt de realisering van een compact winkelcomplex aan de Voorstraat 40 te Wissenkerke. ALDI is voornemens om op deze locatie een nieuwe supermarkt te vestigen met bijbehorende parkeergelegenheid.

Het plangebied betreft de locatie van het voormalige garagebedrijf en naastgelegen panden, gelegen aan de Voorstraat 38a en 40, Oostvoorstraat 19, 21, 23 en 27 en Weststraat ongenummerd te Wissenkerke.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Aanleiding hiervoor zijn de ingekomen zienswijzen en ambtshalve geconstateerde onvolkomenheden. De wijzigingen hebben betrekking op de regels en de toelichting. Voor de wijzigingen wordt verwezen naar het desbetreffende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, alsmede naar het raadsbesluit inclusief de ‘Antwoordnotitie zienswijzen’ en de ‘Nota van wijzigingen’ die als bijlage bij het bestemmingplan zijn gevoegd. Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben geen aanwijzing gegeven met betrekking tot het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Inzage

Het bestemmingsplan en omgevingsvergunning met bijbehorende besluiten en bijlagen zijn vanaf 5 juli tot en met 15 augustus 2013 in te zien:

Rechtsmiddelen

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen de ontwerpomgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een ieder tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven