Logo Hulst
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’, Hulst

Burgemeester en wethouders van Hulst maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 16 mei 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied” gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, bij de vaststelling wijzigingen aangebracht. Het betreft vooral wijzigingen die naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en ambtshalve wijzigingen. Voor een overzicht wordt verwezen naar het raadsbesluit inclusief bijbehorende stukken.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied bevat het totale buitengebied van de gemeente Hulst. Doel van het bestemmingsplan is om de bestaande bestemmingsplannen Buitengebied te actualiseren en te digitaliseren. De bestaande situatie (geldend beleid en feitelijke situatie) vormt het uitgangspunt van dit nieuwe plan. Het plan is consoliderend van karakter waarbij de actuele ruimtelijke inzichten van rijk, provincie en gemeente zijn geïntegreerd.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben bij besluit van 25 juni 2013, besloten op enkele onderdelen van het bestemmingsplan een reactieve aanwijzing te geven. De aanwijzing betreft de bestemming “Agrarisch met waarden – Natuur- en landschapswaarden” van een aantal percelen aan de west en zuidzijde van het “Groot Eiland” en de bestemming “Water” ter plaatse van de “Graauwse Kreek”.

De reactieve aanwijzing heeft als consequentie dat deze onderdelen geen deel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan.

Ter inzage

Ingevolge artikel 3.8, lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing met ingang van 4 juli tot en met 16 augustus 2013 ter inzage in de gemeentewinkel, gelegen aan de Grote Markt 24 te Hulst. De reactieve aanwijzing ligt gedurende deze periode tevens ter inzage bij de provincie Zeeland, Abdij 6 te Middelburg.

Het vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer NL.IMRO.0677.bpbuitengebied-001V) en de reactieve aanwijzing (planidentificatienummer NL.IMRO.9929.RA0677bpbgHulst-VA01) kunnen teven worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website (www.gemeentehulst.nl, in het menu onder wonen en leven – ruimtelijke plannen)

Beroep bij Raad van State

In de periode van 5 juli 2013 tot en met 15 augustus 2013 kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het reactieve aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede degene, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Ook een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan beroep indienen.

Tevens kan een belanghebbende tijdens bovengenoemde termijn, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep indienen tegen de reactieve aanwijzing van 25 juni 2013 van Gedeputeerde Staten van Zeeland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot (gewijzigd) vaststellen van het bestemmingsplan, met uitzondering van de gedeelten die onder de reactieve aanwijzing vallen, en het aanwijzingsbesluit treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een eventueel in te stellen beroep dient te worden gezonden aan de Afdeling Bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van genoemde afdeling.

Hulst, 3 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Hulst De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven