Logo Hilversum
Bekendmaking voorbereidingsbesluit vliegveld Hilversum, Hilversum

Burgemeester en Wethouders van Hilversum maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2013 heeft besloten:

  • 1. te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2002 wordt voorbereid voor het gebied, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart;

  • 2. te bepalen dat het aanleggen van oppervlakteverhardingen in het gebied verboden is;

  • 3. te bepalen dat dit voorbereidingsbesluit in werking treedt op de dag na kennisgeving van de terinzagelegging;

  • 4. de werkingsduur van dit besluit te bepalen op één jaar, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding.

  • 5. de geheimhouding op grond van artikel 55 lid 3 Gemeentewet op de dag van publicatie op te heffen.

Gebied voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit beperkt zich tot het vliegveld Hilversum. De exacte begrenzing is te vinden op de ter inzage gelegde tekening.

Reden

In het geldend bestemmingsplan is het verharden van de landingsbanen toegestaan. Om benutting van deze verhardingsmogelijkheden te voorkomen is het noodzakelijk om een voorbereidingsbesluit te nemen.

Inzien

Het voorbereidingsbesluit, de daarbij behorende situatietekening en bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 juli 2013 voor een ieder ter inzage in de (digitale) Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het voorbereidingsbesluit kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het voorbereidingsbesluit worden opgeroepen via het planid-nummer NL.IMRO.0402.01vb01vliegveld-va01.

Tegen het voorbereidingsbesluit is geen beroep mogelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw S. Wiedemeijer, telefoon 035-6292262.

Hilversum, 4 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Hilversum

Naar boven