Verlengen geldigheidsduur opsporingsvergunning voor aardwarmte Koekoekspolder II, Ministerie van Economische Zaken

Procesverloop:

  • Gedeputeerde Staten van Overijssel is houder van de bij beschikking van de Minister van Economische Zaken van 27 augustus 2010, verleende opsporingsvergunning Koekoekspolder II, met kenmerk ETM/EM/ 10125552;

  • de opsporingsvergunning Koekoekspolder II geldt tot 1 augustus 2013.

  • Bij brief van 14 november 2012, aangevuld op 13 juni 2013, heeft de vergunninghouder een aanvraag ingediend om verlenging van de geldigheidsduur van de vergunning met minimaal 4 jaar.

Overwegingen:

  • De vergunninghouder vraagt uitstel van het uit te voeren werkprogramma en verlenging van de duur van de opsporingsvergunning Koekoekspolder II;

  • gelet op de te verwachten doorlooptijd voor het verrichten van de werkzaamheden -in relatie tot de duur van de opsporingsvergunning- kan de opsporingsvergunning Koekoekspolder II worden verlengd tot 31 december 2014.

  • In afwijking van het ingediende verzoek van de vergunninghouder wordt de vergunning verlengd tot 31 december 2014 en niet tot 1 augustus 2017.

  • Zodra inzichtelijk is wanneer een boring geplaatst gaat worden en er, naar aanleiding van de aanbesteding, een concreet plan wordt overlegd, kan een nieuw verzoek tot verlenging worden ingediend en wordt een mogelijke verlenging van de opsporingsvergunning heroverwogen.

Gelet op artikel 18, derde lid, van de Mijnbouwwet.

Besluit:

Artikel 1

De tekst van artikel 2: Opsporingsvergunning aardwarmte koekoekspolder II, artikel 1 van het besluit ETM/EM/ 10125552 wordt vervangen door de volgende tekst: De vergunning geldt, vanaf het tijdstip van inwerkingtreding tot 31 december 2014.

Artikel 2

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken, namens deze: J.C. de Groot directeur Energiemarkt

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK 's-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven