Logo Bernisse
Openbare bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Kreken van Nibbeland te Zuidland’, Bernisse

Het college van B&W van Bernisse maakt volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Kreken van Nibbeland te Zuidland’ (planID: NL.IMRO.0568.BNSZLDKVN022011-0901 ) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft de actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen ‘Sportpark Zuidland’ uit 2000, ‘Kreken van Nibbeland, Plandeel zuid, Fase 1’ uit 2010 en een gedeelte van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ uit 1992.

Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Stationsweg, in het oosten door de Beeldsweg, in het zuiden door de Kerkweg en ten westen door de Haasdijk. Het plan is een grotendeels ontwikkelingsgericht bestemmingsplan dat een juridisch-planologisch kader biedt voor de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland. Voor de omliggende gronden is het bestemmingsplan erop gericht de bestaande situatie vast te leggen

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen aangebracht. Een overzicht hiervan is opgenomen in de Nota van beantwoording welke op de gemeentelijke website onder het kopje ‘bestemmingsplannen’ is in te zien.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.gemeentebernisse.nl . Tevens kunt u het bestemmingsplan gedurende de beroepstermijn vanaf 4 juli 2013 gedurende zes weken op afspraak inzien op het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Neemt u hiervoor contact op met de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0181 – 667200.

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen, gedurende de beroepstermijn de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Bernisse.

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs hun zienswijzen op het ontwerpplan niet tijdig naar voren hebben kunnen brengen.

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan:

de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven