Logo Eindhoven
Bestemmingsplannen van gronden niet op tijd vastgesteld, Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken op grond van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat voor de volgende gebieden de bestemmingen van de gronden niet voor 1 juli 2013 zijn geactualiseerd:

Bestaande gebieden:

  • 1. Binnenstad. Het gebied is gelegen in het centrum van Eindhoven en omvat de historische binnenstad plus het Tramstraatkwartier. Het gebied wordt begrensd door de Boschdijktunnel, de spoorweg, de Vestdijktunnel en de Stationsweg, de Emmasingel, Keizersgracht, Wal en Stadhuisplein, de Bilderdijklaan en de Geldropseweg en de Vestdijk, Bleekstraat en rivier De Dommel.

  • 2. Bedrijventerrein De Hurk/Croy. Het plangebied ligt in het zuidwestelijk deel van het stedelijk gebied van Eindhoven. Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Zeelsterstraat, snelweg A2/randweg N2, de Limburglaan, groenzone aan de zuidzijde van de Beemdstraat en Dillenburgstraat en de Karel de Grotelaan.

  • 3. Emmasingelkwadrant/Fellenoord. Het plangebied ligt in het centrum van Eindhoven en ten zuiden van het spoor begrensd door de Emmasingel, Willemstraat en Vonderweg. Ten noorden van het spoor wordt het gebied begrensd door Fellenoord, Pastoor Petersstraat en de Dommel. Het plangebied omvat de buurten Fellenoord en Witte Dame.

  • 4. Barrier. Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door de wegen Boschdijk, Alard Du Hamelstraat, Dr. Berlagelaan en Palladiostraat en de Jacob Frankaertweg. Het plangebied omvat een gedeelte van de woonbuurten Barrier en Prinsejagt.

  • 5. Stratum binnen de Ring. Het plangebied wordt begrensd door de Wal, Bilderdijklaan, Geldropseweg, Vestdijk rivier De Dommel, ’t Havenhoofd, Eindhovens kanaal, Tongelresestraat, Kanaaldijk Zuid, Breitnerstraat, Lucas Gasselstraat, de perceelsgrens van het perceel van het Augustinianum, De Geldropseweg, St. Jorislaan en Dr. Schaepmanlaan. Het betreft voor het grootste gedeelte de wijk Oud Stratum.

  • 6. De Toeloop. Het plangebied ligt op de grens van de wijk Doornakkers en de (nieuwbouw)wijk Tongelresche Akkers en heeft betrekking op het centrum van deze woonwijken.

  • 7. Riel. Het plangebied ligt in de wijk Riel (stadsdeel Stratum), gelegen in het zuidoostelijk deel van de gemeente. Het plangebied wordt in grote lijnen begrensd door de wijken Puttense Dreef en Gijzenrooi ten westen van het plangebied, ten oosten grenst het plangebied aan de gemeente Geldrop-Mierlo. Het noorden van het plangebied is een stuk onder de Geldropseweg gelegen, het zuiden van het plangebied grenst gedeeltelijk aan de straat Riel.

  • 8. Welschap 2013 (Strijpsebaan 101 e.o.). Dit plangebied bestaat uit twee verschillende gebieden, die beide op de luchthaven Eindhoven liggen. Eén van deze gebieden ligt aan de zuidwestzijde en betreft een voormalig complex van de Koninklijke Landmacht aan de Strijpsebaan 101. Dit gebied ligt direct ten westen van het bedrijventerrein Park Forum West. De noordrand van de gemeente Veldhoven vormt de zuidelijk grens van dit deel van het plangebied. Het andere gebied van dit plan ligt aan de zuidoostzijde van de luchthaven Eindhoven en betreft de entree van de militaire luchthaven. Dit deel van voorliggend plangebied wordt aan de oost- en zuidoostzijde begrensd door bedrijventerrein Flight Forum. Ten noorden van dit bedrijventerrein ligt aansluitend het bedrijventerrein Eindhoven Airport.

  • 9. Luchthaven Eindhoven. Dit is het gebied zoals opgenomen in het (concept) luchthavenbesluit voor de luchthaven Eindhoven voor zowel de militaire vliegbasis Eindhoven als ook de luchthaven Eindhoven Airport. Daarnaast wordt het stukje agrarisch gebied in de oksel van het Beatrixkanaal aan de noordkant van de luchthaven, omsloten door de Landsardseweg en de gemeentegrens met de gemeente Oirschot en de Spottersweg, in deze herziening meegenomen.

Ontwikkelingslocaties:

  • 1. Gebieden in Meerhoven:

    • Waterrijk. Dit gebied wordt begrensd door de Meerhovendreef, Parkforum Oost en Zuid, het park Meerland en de Strijpsebaan.

    • Parkforum West. Het bedrijventerrein ligt in het westelijk deel van de gemeente. Aan de noord- en westzijde wordt het plangebied begrensd door gronden van de Staat(Defensie) c.q. luchthaven Eindhoven. De noordrand van de gemeente Veldhoven vormt de zuidelijke grens van het plangebied (Oersebaan). In het oosten wordt het gebied begrensd door de Park Forum en in het zuidwesten door agrarische gronden in de gemeente Veldhoven.

    • Bosrijk. Het gebied wordt begrensd door het Zandkasteel, de Zanddreef, het Beatrixkanaal en de Grassavanne.

    • Landhof Oost, Landforum Oost en Trade Forum. Deze gebieden worden globaal omsloten door de Nieuwe Sliffertsestraat, Sliffertsestraat, Beatrixkanaal, Rijksweg A2/N2, Heistraat, Grasdreef, Graslinnnen en de Meerhovendreef.

  • 2. Aanschotse Beemden. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat deel uitmaakt van het beekdal van de Groote Beek en dat grenst aan de wijken Achtse Barrier en Blixembosch.

  • 3. De Landsard. Het lawaaisportterrein "De Landsard" is gelegen in een landelijke omgeving. Aan de noordzijde wordt het bestemmingsplangebied begrensd door het defensieterrein van de basis Oirschot. De Landsardseweg vormt zowel in het zuiden als het oosten de grens. De agrarische percelen aan de westzijde van het plangebied vormen daar de grens. Aan de zuidzijde van het lawaaisportterrein is de luchthaven Eindhoven gelegen.

  • 4. Blixembosch/ Castilliëlaan. De Castilliëlaan ligt in het noorden van Eindhoven aan de rand van het stedelijk gebied. Het gebied Castillielaan wordt aan de noordzijde begrensd door de autosnelweg A58 met naastliggende geluidwal. Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door de Huizingalaan en aan de zuid- en oostzijde door de Aanschotse Beemden.

  • 5. Lichthoven. Het plangebied ligt in het centrum van de gemeente en wordt in grote lijnen begrensd door de het spoorwegcomplex (noordzijde), de rivier de Dommel (oostzijde), de Stationsweg (zuidzijde) en het Stationsplein (westzijde).

  • 6. Etosterrein. Het gebied wordt begrensd door de Apeldoornstraat, Elburglaan, Koenraadlaan, Lochemstraat.

  • 7. Iristuinen. Globaal gelegen tussen de Breitnerstraat, Stuiverstraat, Adolf van Cortenbachstraat en Lodewijk Houbenstraat.

  • 8. Augustinianum. Gronden gelegen op het terrein van het Augustinianum tussen de Hugo van der Goeslaan, Geldropsweg en Dirk Boutslaan.

  • 9. Waalstraat 58-64.

Meer informatie

Voor een aantal gebieden geldt dat deze in de tweede helft van 2013 worden vastgesteld. Voor een aantal gebieden is de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan niet duidelijk, omdat de ontwikkelingen in de gebieden nog niet bekend zijn.

Indien u meer informatie wilt, dan kunt hierover contact opnemen met mevrouw A. Hardon, per e-mail bereikbaar op a.hardon@eindhoven.nl of telefonisch op nummer (040)2386308.

Naar boven