Logo Gelderland
Vaststelling partiële herziening Structuurvisie en de Ruimtelijke Verordening Gelderland, derde herziening, Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten in hun vergadering van 29 mei 2013 hebben besloten tot vaststelling van de partiële herziening Structuurvisie (Aanpassing EHS 2012) en de Ruimtelijke Verordening Gelderland, derde herziening.

In de partiële herziening Structuurvisie (Aanpassing EHS 2012) en de bijbehorende Ruimtelijke Verordening Gelderland, derde herziening, zijn een tweetal ‘grenscorrecties’ van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) doorgevoerd. De aanpassingen aan de kaart van de EHS vervangen de Streekplankaart van de herbegrenzing EHS, zoals die in juli 2009 door Provinciale Staten is vastgesteld. De wijzigingen betreffen uitsluitend de aanpassing van de begrenzing van de EHS. Het ruimtelijke beleid betreffende de EHS, zoals aangegeven in het Streekplan 2005 en de Streekplanherziening Herbegrenzing EHS uit 2009 én geregeld in de Ruimtelijke Verordening Gelderland, blijft door beide grenscorrecties ongewijzigd. Het instrument van de Ruimtelijke Verordening wordt ingezet om de beleidswijzigingen op deze locaties te effectueren. Hiertoe worden de bij de verordening behorende kaarten Recreatie, EHS en Waardevol open gebied en nationaal landschap aangepast.

Het gaat om het terrein van de Saunadrome in de gemeente Putten en om het terrein Van Werven in de gemeente Oldebroek. De gronden van de Saunadrome zijn uit de EHS gehaald en hebben nu de aanduiding ‘waardevol landschap’. De grenscorrectie van de EHS begrenzing op en rond het terrein van Van Werven in de gemeente Oldebroek betreft het uit het EHS halen van een klein deel van het terrein van Van Werven en het aan de EHS toevoegen van een perceel ten oosten daarvan. Het gaat slechts om aanpassingen van kaarten in de Ruimtelijke Verordening Gelderland.

Op 30 oktober 2012 hebben Gedeputeerde Staten de ontwerpStructuurvisie (aanpassing EHS 2012) en de Ruimtelijke Verordening Gelderland vastgesteld en deze hebben van 12 november 2012 tot en met 24 december 2012 ter inzage gelegen. De partiële herziening Structuurvisie (Aanpassing EHS 2012) en de derde herziening van de Ruimtelijke Verordening zijn op 29 mei 2013 door Provinciale Staten vastgesteld.

Digitaal vastgelegd en beschikbaar

De ‘partiële herziening van de Structuurvisie (Aanpassing EHS 2012) en de Ruimtelijke Verordening Gelderland, derde herziening’ zijn met planidentificatienummer (NL.IMRO.9925.SVEHSaanp2012-vst1 ) respectievelijk (NL.IMRO.9925.PVRVGherzien3-vst1 ) als digitale plannen volgens de IMRO2008 standaarden gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl .

De beide plannen zijn digitaal te raadplegen op onze website www.gelderland.nl .

Onder Ruimtelijke ordening/Structuurvisie vindt u de Structuurvisie (Aanpassing EHS 2012) en onder Ruimtelijke ordening/Ruimtelijke Verordening Gelderland vindt u de Ruimtelijke Verordening, derde herziening.

Op deze pagina’s zijn onder Documenten, resp. kaarten en cijfers van de tekst en (informatieve) kaart tevens in PdF-formaat raadpleeg- en downloadbaar.

De plannen liggen ook ter inzage bij het Informatiecentrum in het Provinciehuis, Markt 11 te Arnhem.

Inwerkingtreding

De partiële herziening van de Structuurvisie (Aanpassing EHS 2012) en de Ruimtelijke Verordening Gelderland, derde herziening, treden één dag na publicatie in het Provinciaal Blad in werking.

Gedeputeerde Staten van Gelderland C.G.A. Cornielje Commissaris van de Koningin

P.P.L. van Kalmthout secretaris

Arnhem, 28 juni 2013

zaaknummer 2012-009295

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven