Logo Stichtse Vecht
Vastgesteld bestemmingsplan Kerkplein 5a Kockengen, Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht maken bekend dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Kerkplein 5a, Kockengen vanaf vrijdag 5 juli 2013 tot en met donderdag 15 augustus 2013 ter inzage ligt.

Inhoud

De initiatiefnemer wil op het perceel Kerkplein 5a in Kockengen een kas slopen en op die plek een woning bouwen. Daarnaast wordt een deel van een schuur en een stuk grond van het perceel Voorstraat 10 toegevoegd aan het perceel van Kerkplein 5a. Het bouwen van een extra woning op het perceel past niet in het geldende bestemmingsplan 'Kockengen Dorp 1977'. Daarom is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan Kerkplein 5a, Kockengen heeft met bijbehorende stukken vanaf 1 juni 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. In deze periode is er één zienswijze ingediend op het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast zijn er twee reacties binnengekomen van overlegpartners. In de 'Nota van beantwoording Zienswijzen Kerkplein 5a, Kockengen' zijn de ingediende zienswijze en ontvangen overlegreacties samengevat en van een gemeentelijk antwoord voorzien. Bij de vaststelling zijn tevens enkele ambtelijke wijzigingen doorgevoerd. Deze zijn verwerkt in de ‘Nota wijzigingen bestemmingsplan Kerkplein 5a, Kockengen’.

Inzien

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Kerkplein 5a, Kockengen (NL.IMRO.1904.BPkerkplein5aKKG-VG01) vanaf vrijdag 5 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf dezelfde datum zonder afspraak inzien tot en met donderdag 15 augustus 2013 bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) en het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in Loenen aan de Vecht (maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur). Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Stijn Scheijven (0346-254000).

Reageren

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan vanaf vrijdag 5 juli 2013 gedurende 6 weken schriftelijk beroep worden ingesteld. Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan dan wel belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad, kunnen beroep instellen. Een beroepschrift kunt u, onder vermelding van “beroepschrift bestemmingsplan Kerkplein 5a, Kockengen”, richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In werking treden bestemmingsplan

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende onderdeel van het besluit geschorst totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek tot voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven