Logo Delfzijl
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Tussengebied’, Delfzijl

De raad heeft op 23 mei 2013 het bestemmingsplan ‘Tussengebied’ gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied is gelegen ten westen van Delfzijl. De grens van het plan is aan de noordzijde de spoorlijn Delfzijl-Groningen, aan de westzijde de gemeentegrens Appingedam-Delfzijl, aan de zuidzijde het hart van het Eemskanaal en aan de oostzijde de woonwijken ‘Fivelmonde’, ‘Fivelzigt’, ‘Rietkampen’, ‘Kruidenoever’ en ‘Vogelbuurt’. Het bestemmingsplan ‘Tussengebied’ vervangt de bestemmingsplannen:‘Tussengebied Appingedam/Delfzijl’; gedeelte van ‘N33 (tussen Eemskanaal en Oldenklooster)’; ‘Tussengebied, deelplan Begraafpark’.

Wijzigingen

Het plan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van (een) ingediende zienswijze(n) en/of (een) ambtshalve opmerking(en). Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verwijzen wij u naar het raadsbesluit met voorstellen en de daarbij behorende bijlagen.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van 4 juli 2013 tot en met 14 augustus 2013 ter inzage in het gemeentehuis waar u zich kunt melden bij de receptie van het Klant Contact Centrum en in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het plan met plannummer NL.IMRO.0010.22BP-VG01 is ook in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen, die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Delfzijl, 3 juli 2013.

Naar boven