Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Valkenburg Dorp, Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Katwijk Midden van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpVLKdorp-va01 ligt met ingang van 28 januari 2013 tot en met 15 maart 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft Valkenburg Dorp in Katwijk. Het gebied worden aan de noordzijde begrensd door het de Oude Rijn en aan de zuidzijde door de N206. Het bestemmingsplan is een herziening van de bestemmingsplannen Valkenburg, Joghtlust en Twee woonplekken. In het bestemmingsplan zijn vooral bestaande regelingen overgenomen, maar ook enkele wijzigingen doorgevoerd zoals dubbelbestemmingen voor archeologische waarden, voor cultuurhistorische waarden en een beschermingszone voor de gasleiding e.d.

Daarnaast bevat het plan enkele nieuwe ontwikkelingen zoals een woning aan De Hoop, een woonbestemming op Hoofdstraat 9a, eventuele woningbouw op de locatie Bloemenlaan 18.

Gewijzigde vaststelling

Naast diverse ambtelijke correcties is een aantal wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen doorgevoerd. Bijvoorbeeld:

  • De uitbreidingsmogelijkheid voor het voormalige gemeentehuis (Boonrak 21) aan de westgevel is verwijderd.

  • de tuin aan de achterzijde van de woning aan de Gerberalaan is in een rechte lijn ten opzichte van de zijgevel doorgetrokken.

  • de goot- en bouwhoogten ter plaatse van ’t Boonrak, Rozenlaan en Korenbloemlaan is aangepast naar respectievelijk 6 en 11 meter.

  • de bestemming ter plaatse van Broekweg 23 – 29 is aangepast van de bestemming ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen' met de aanduiding 'Specifieke vorm van wonen- Gemengd 1'

  • de bestemming van het gasontvangstation nabij de Ringweg 3 is aangepast van de bestemming ‘Bedrijf’ met de aanduiding ‘nutsvoorziening’ naar de bestemming ‘Bedrijf – Gasontvangstation'. De bestemmingsregel ‘Bedrijf – Gasontvangstation’ is toegevoegd.

  • de regels voor de beschermingszone bij de gasleiding zijn aangepast.

  • de uitbreiding van de kerk aan de Lambrechtsveld 19 wordt opgenomen. Ook is ter plaatse van de kerk aan de Lambrechtsveld 19 wordt de aanduiding toegevoegd 'specifieke vorm van maatschappelijk- kwetsbare objecten uitgesloten'.

  • ter plaatse van Hoofdstraat 9a is een goot- en bouwhoogte opgenomen van respectievelijk 6 en 12,5 meter.

  • op de Verbeelding zijn de bestemmingen aangepast aan de feitelijke situatie voor de groenstroken langs de Kleine Watering en ter hoogte van de nieuwe brug in de Joghtlaan;

  • ter plaatse van de gronden Bloemenlaan 18 is een wijzigingsbevoegdheid op de Verbeelding en in de regels opgenomen;

  • ter plaatse van Hoofdstraat 10 is het achterliggende perceel voorzien van de bestemmingen Wonen (erf) en Tuin.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpVLKdorp-va01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpVLKdorp-va01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Naar boven