Logo Katwijk
Ontwerpbestemmingsplan Katwijk aan Zee – Centrum, Katwijk

Het ontwerpbestemmingsplan Katwijk aan Zee – Centrum van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATzeeCentrum-on01, ligt met ingang van 25 januari 2013 tot en met 7 maart 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het centrum (Katwijk aan Zee) en het Prins Hendrikkanaal e.o. met uitzondering van het ontwikkelingsproject Haven, fase 2 Zuid en Prins Hendrikkanaal e.o. herziening fase 2. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door de de Rijnmond, de Industrieweg en de Karel Doormanlaan, aan de westzijde door een gedeelte van de Boulevard, aan de noordzijde door de Koningin Wilhelminastraat, de Tramstraat en de Wethouder F.E. Meerburg sr Kade en aan zuidzijde door de J. van de Vegtstraat, de Tramstraat, via de Noordeinde naar de Zuidstraat en het Andreasplein.

Het bestemmingsplan is een herziening van ondermeer het bestemmingsplan Centrum (Katwijk aan Zee) en Prins Hendrikkanaal e.o. Het is niet de bedoeling om met het nieuwe bestemmingsplan grote wijzigingen door te voeren, maar om zoveel mogelijk de bestaande situatie vast te leggen volgens de werkelijkheid en waar mogelijk meer planologische ruimte (uitbreidingsruimte) te geven. Uitbreidingsmogelijkheden zijn gebaseerd op wat er stedenbouwkundig aanvaardbaar is voor de periode van 10 jaar. Het bestemmingsplan bevat geen nieuwbouwplannen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0537.bpKATzeeCentrum-on01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op:

http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATzeeCentrum-on01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer (071) 406 5163

Naar boven