Logo Amsterdam - West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bos en Lommerplein 2013 en vaststelling hogere waarden geluidhinder, stadsdeel West, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan Bos en Lommerplein 2013 op 25 juni 2013 door de stadsdeelraad van stadsdeel West gewijzigd is vastgesteld. De stadsdeelraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Daarnaast maakt het dagelijks bestuur van stadsdeel West bekend dat het op 14 mei 2013 hogere waarden heeft vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder. De hogere waarden ten behoeve van geprojecteerde woningen in het plangebied zijn noodzakelijk voor wegverkeerslawaai vanwege de A10 en de Bos en Lommerweg en vanwege industrielawaai van het industrieterrein Westpoort.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen, met de bijbehorende stukken, vanaf 4 juli 2013, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het Vergunningenloket van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden zijn tevens digitaal beschikbaar via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1205BPSTD-VG01

Plangebied

Het plangebied van bestemmingsplan Bos en Lommerplein 2013 wordt globaal begrensd door de Erasmusgracht aan de zuidzijde, De Leeuw van Vlaanderenstraat en Akbarstraat aan de westzijde, de Leeuwendalersweg aan de noordzijde en het Gulden Winckelplantsoen, Buskenblaserstraat en Griseldestraat aan de oostzijde.

Doel

Het bestemmingsplan vervangt de twee verouderde bestemmingsplannen voor dit gebied, met als doel het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader. Het plan is voornamelijk gericht op het beheer van de huidige situatie, maar voorziet tevens in de ontwikkeling en transformatie van het voormalige GAK-gebouw en een ruimere bestemming voor het Jan van Schaffelaarplantsoen.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 21 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft geleid tot de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Op de verbeelding zijn de bouwvlakken voor de parkeergarage en de fietsenstalling bij het GAK-gebouw in de bestemming Gemengd -2 aangepast;

  • Op de verbeelding zijn de bouwhoogtes van het GAK-gebouw aangepast overeenkomstig de feitelijke en vergunde situatie;

  • In artikel 6.1. lid h. is vastgelegd dat de parkeergarage maximaal 3 parkeerlagen bedraagt;

  • In artikel 6.2.4. is de zinsnede “..of andere vergelijkbare maatregelen ter voldoening aan de Wet geluidhinder” toegevoegd.

Daarnaast zijn de volgende zaken ambtshalve gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • In artikel 1.23 zijn in de definitie van consumentverzorgende dienstverlening ter verduidelijking de termen fitness en sauna toegevoegd als voorbeelden;

  • In artikel 15.3 is de afwijkingsmogelijkheid opgenomen om een omgevingsvergunning te verlenen ten behoeve van het realiseren van een daktoegangsopbouw op een pand dat in overeenstemming met Bijlage 2 van de regels is aangewezen als 'orde-2';

  • In artikel 16.3 is de zinsnede “..of andere vergelijkbare maatregelen ter voldoening aan de Wet geluidhinder” toegevoegd;

  • In artikel 16 is een regel opgenomen dat op eigen terrein dient te worden voorzien in voldoende parkeeraccommodatie op basis van de geldende parkeernormen

  • Artikel 19 Waarde – Cultuurhistorie is geschrapt. In plaats van deze dubbelbestemming zijn de Kolenkitkerk en de bijbehorende pastorie op de verbeelding aangegeven met de aanduiding specifieke bouwaanduiding – rijksmonument.

Beroepsclausule

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit omtrent het gewijzigd vaststellen van bestemmingsplan Bos en Lommerplein 2013 en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting schriftelijk beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan dan wel het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wet geluidhinder. Wel kan beroep worden ingesteld tegen de door de stadsdeelraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Op deze besluiten zijn afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De wet is raadpleegbaar op www.wetten.overheid.nl .

Amsterdam, 3 juli 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West, Secretaris, F. Claasen

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven