Logo Amsterdam - West
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Bos en Lommer Noord, stadsdeel West, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan Bos en Lommer Noord op 25 juni 2013 door de stadsdeelraad van stadsdeel West is vastgesteld. De stadsdeelraad heeft tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 4 juli 2013 tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het loket Vergunningen in het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1301BPSTD-VG01

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Haarlemmervaart aan de zuidzijde, het talud van de A10 en de Sloterdijkerweg aan de westzijde, het talud van de spoorlijn Amsterdam CS – Amsterdam Sloterdijk aan de noordzijde en het gemaalcomplex Haarlemmerweg en de sloot rond het volkstuincomplex Nut en Genoegen aan de oostzijde.

Het plan is voornamelijk gericht op het beheer van de huidige situatie rond het dorp Sloterdijk en de aangrenzende volkstuinen. Het bestemmingsplan maakt ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk ter plaatse van de kantoren langs de Haarlemmervaart.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 21 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen. De gedurende deze termijn ingediende zienswijzen hebben geleid tot de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Op de verbeelding is het bestemmingsvlak Bedrijf ten zuidoosten van de Spaarndammerdijk aangepast;

  • Op de verbeelding hebben de gronden die eigendom zijn van het stadsdeel en ten noorden van de bedrijven aan de Spaarndammerdijk liggen, de bestemming Groen in plaats van Tuin.

Daarnaast zijn de volgende zaken ambtshalve gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • In artikel 7.5 is in de bestemming Gemengd – 4 een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd ten behoeve van woningen. Op de verbeelding is deze wijzigingsbevoegdheid weergegeven met de aanduiding ‘wro-zone – wijzigingsgebied 2”;

  • De toelichting bij het bestemmingsplan is redactioneel gewijzigd in paragraaf 11.2.2.6. Er is vermeld dat het gebouw tussen de Molenwerf 1 en de rijksweg A10/Coentunnelweg in gebruik is bij de Nits;

  • De toelichting bij het bestemmingsplan is redactioneel gewijzigd in paragraaf 11.2.2.13. De sloopvergunningvereiste uit artikel 16.4 van de regels is toegelicht.

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ .

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 3 juli 2013

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West, Secretaris, F. Claasen

Voorzitter, M.M. Kuitenbrouwer

Naar boven