Logo Zuid-Holland
Partiële hervaststelling van het inpassingsplan Extra Gouwekruising, Zuid-Holland

Terinzagelegging

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht maken Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend dat zij bij besluit van 29 mei 2013 de partiële hervaststelling van het inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) ‘Extra Gouwekruising’ hebben vastgesteld. Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken, zijn met ingang van vrijdag 5 juli 2013 voor een periode van zes weken door eenieder te raadplegen via de webpagina www.zuid-holland.nl/extragouwekruising . Op deze webpagina vindt u onder meer de verwijzing naar het digitale inpassingsplan met identificatienummer NL.IMRO.9928.DOSx2010x0009772IP-VA02 .

Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken liggen daarnaast met ingang van 5 juli 2013 voor eenieder op de volgende locaties ter inzage:

  • Provinciehuis, Informatiediensten, Zuid-Hollandplein 1, te Den Haag, tijdens kantooruren, tussen 10:00 uur en 16:00 uur;

  • Publieksbalie van het gemeentehuis van de gemeente Waddinxveen, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen; werkdagen van 08:30 uur tot 12:30 uur en donderdagavond van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Bestuurlijke lus

Met toepassing van de bestuurlijke lus kan de bestuursrechter een bestuursorgaan in de gelegenheid stellen een gebrek in een bestreden besluit, hangende de beroepsprocedure, te herstellen. Bij tussenuitspraak van 23 januari 2013 (zaaknummer 201200341) inzake inpassingsplan ''Extra Gouwekruising'' is door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS) de ‘bestuurlijke lus’ toegepast.

Aanvulling inpassingsplan

Middels de partiële hervaststelling van het inpassingsplan wordt het inpassingsplan aangevuld met inachtneming van de tussenuitspraak van de AbRS.

De aanvulling bestaat uit:

  • 1. het bieden van juridisch-planologisch duidelijkheid over de situering van de pijler voor de aanbrug op het perceel van het bedrijf Concorp. Dit is vastgelegd in de regels door een bebouwingsvrij gebied onder de aanbrug op het perceel van Concorp te verzekeren (er kan geen pijler gerealiseerd worden op gronden van Concorp);

  • 2. daarnaast is in de planregels een voorwaardelijke verplichting opgenomen dat voor ingebruikname van de nieuwe parallelstructuur, ter hoogte van het bedrijf Concorp, een functionerend geluidscherm aanwezig dient te zijn.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot partiële hervaststelling beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen / aanvullingen die Provinciale Staten bij de partiële hervaststelling ten opzichte van het oorspronkelijke inpassingsplan hebben aangebracht.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend en kunnen worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Eerder, tegen het vaststellingsbesluit inpassingsplan ‘Extra Gouwekruising’ (dd. 12 oktober 2011), ingediende beroepschriften hebben van rechtswege mede betrekking op het besluit tot partiële hervaststelling van het inpassingsplan ‘Extra Gouwekruising’.

Naar boven