Logo Smallingerland
Vaststelling bestemmingsplan Kantorenpark Drachten en bedrijvenpark Noordoostkwadrant, Smallingerland

B&W van Smallingerland maken, ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van vrijdag 5 juli 2013 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Gauke Boelensstraat 2 in Drachten, het door de gemeenteraad op 11 juni 2013 vastgestelde bestemmingsplan “Kantorenpark Drachten en bedrijvenpark Noordoostkwadrant“. Ook is het bestemmingsplan in te zien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl , onder Uitvoering, Bestemmingsplannen, Bestemmingsplannen nu ter inzage) en op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl , onder het nummer NL.IMRO.0090.BP2011BKA001-0401 .

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het Het Kantorenpark wordt begrensd door het Ureterpvallaat, de N31, de A7 en de wijk de Venen. Het Noordoostkwadrant wordt aan de zuidwestzijde begrensd door de verbindingsweg tussen de A7 en de N31 en aan de noord en oostzijde door respectievelijk het Ureterpvallaat en de Hegebrechsterleane.

Het bestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het bestemmingsplan beoogt een juridisch-planologisch kader neer te leggen voor het plangebied. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en verbeelding en vervangt de geldende bestemmingsplannen:

  • 'Kantorenpark' (vastgesteld in 2000) en twee partiële herzieningen;

  • 'Bedrijvenpark Drachten Noordoost- Kwadrant 1999;

  • 'Locatie Hotel van der Valk' (vastgesteld in 2009).

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan aangebracht:

Regels

  • 1. 5.2.1 wordt verwezen naar de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – sloopverplichting' op de verbeelding;

  • 2. 6.2.1 onder a wordt verwezen naar 'specifieke bouwaanduiding – sloopverplichting' op de verbeelding;

  • 3. 9.2.1 wordt verwezen naar de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – sloopverplichting' op de verbeelding;

Verbeelding

  • de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding – sloopverplichting' is toegevoegd;

  • het bouwvlak bij Heideanjer 5 is gewijzigd overeenkomstig de verleende vergunning;

  • de bouwhoogte ten noorden van Lavendelheide 7 is gewijzigd overeenkomstig het oorspronkelijke bestemmingsplan;

  • het maximaal aantal woningen op het perceel Ureterpvallaat 4 is gewijzigd overeenkomstig het oorspronkelijke bestemmingsplan.

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen zes weken beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen wanneer u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Als het besluit afwijkt van het ontwerpbesluit dat ter inzage heeft gelegen kunt u als u geen zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen voorzover het beroepschrift betrekking heeft op deze afwijkingen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Ter inzage liggende stukken: vaststellingsbesluit en bestemmingsplan.

Beroepstermijn: 5 juli 2013 tot en met 15 augustus 2013

Naar boven