Logo Goeree-Overflakkee
Wijziging bestemmingsplan Buitengebied Middelharnis, Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan Buitengebied (Middelharnis) opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak (kenmerk 201204791/1/T1/R4) van 10 april 2013 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) over het vaststellingsbesluit daterend van 1 maart 2012 over het bestemmingsplan ‘Buitengebied’.

Inhoud tussenuitspraak

In de tussenuitspraak heeft de Afdeling de gemeenteraad opgedragen het bestemmingsplan Buitengebied voor zover het betreft de percelen Vroonweg 13, Middelharnis en Eerste Groeneweg 10, Middelharnis te wijzigen met inachtname van de in de tussenuitspraak opgenomen overwegingen en de bij de tussenuitspraak als bijlage opgenomen kaartbeelden. Daarbij hoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Wijzigingen

Op basis van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn in de digitale verbeelding de volgende wijzigingen aangebracht:

Vroonweg 13, Middelharnis

  • Het toevoegen van een verbindingsteken tussen het bouwvlak en de voorziene bedrijfswoning;

  • Het bouwvlak is vergroot ter plaatse van de ondergrondse opslag waardoor deze volledig binnen het bouwvlak valt;

  • Het bouwvlak is vergroot ter plaatse de voedersilo’s waardoor deze volledig binnen het bouwvlak vallen.

Eerste Groeneweg 10, Middelharnis

  • Het toevoegen van een aanduiding voor de productie van brijvoer;

  • Het bouwvlak is vergroot ter plaatse van de bestaande weegbrug waardoor deze volledig binnen het bouwvlak valt.

Publicatie

Het gewijzigde bestemmingsplan Buitengebied (met als idn-code NL.IMRO.1924.Buitengebied11-BP40 ) wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op grond van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State hoeft geen toepassing gegeven te worden aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het is niet mogelijk tegen dit besluit beroep in te stellen. Na bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad aan de Afdeling zal einduitspraak worden gedaan.

Naar boven