Logo Menterwolde
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Duurkenakker’ en facetbestemmingsplan ‘Geluidszone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker’, Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken conform artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat zij een voorontwerp bestemmingsplan hebben opgesteld voor het bedrijventerrein Duurkenakker te Muntendam.

Achtergrond

Voor het bedrijventerrein Duurkenakker geldt op dit moment een bestemmingsplan dat is vastgesteld in 1996. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) moeten bestemmingsplannen die voor 2003 zijn vastgesteld geactualiseerd worden. Naar aanleiding hiervan is het nieuwe bestemmingsplan en facetbestemmingsplan opgesteld.

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Duurkenakker. Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Duurkenakker aan de noordzijde, het A.G. Wildervanckkanaal aan de oostzijde, de gemeentegrens met Veendam aan de zuidzijde en de spoorlijn Veendam – Zuidbroek aan de westzijde.

Uitgangspunt van het voorontwerp bestemmingsplan is het opnieuw vastleggen van de bestaande situatie. Het is een conserverend plan waar de bestaande rechten opnieuw worden bestemd. Rondom het bedrijventerrein ligt een geluidzone, welke is vastgelegd in het facetbestemmingsplan.

Plan inzien

Met ingang van 24 januari 2013 liggen het voorontwerp bestemmingsplan en facetbestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt de plannen inzien bij het bureau Ruimte (kamer 203) in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u de plannen raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & projecten / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 6 februari 2013 wordt over het voorontwerp bestemmingsplan en facetbestemmingsplan een inloopbijeenkomst gehouden in het gemeentehuis te Muntendam. Deze bijeenkomst duurt van 17.30 uur tot 20.00 uur. Tijdens deze (informele) bijeenkomst kunt u kennisnemen van de plannen en vragen stellen aan de gemeentelijke vertegenwoordigers.

Reageren op de plannen

Tot en met 6 maart 2013 kan iedereen een inspraakreactie indienen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met het bureau Ruimte, mevrouw L. Leewering, tel. (0598) 654704 of de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende inspraakreacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming over de beide plannen.

Naar boven