Logo Bergeijk
Gevolgen uitspraak Raad van State over de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011, Bergeijk

Aanleiding

Op 7 juli 2011 stelde de gemeenteraad het “bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011” gewijzigd vast. Op 9 augustus 2011 gaven Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een reactieve aanwijzing ex artikel 3:8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening op dit plan. Een gedeelte van deze aanwijzing is op 11 oktober 2011 door Gedeputeerde Staten ingetrokken. Onder meer door de gemeenteraad is tegen een aantal onderdelen van de reactieve aanwijzing beroep ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State heeft op 19 juni 2013 uitspraak gedaan in deze zaak (zaaknummer 20111585/1/R3). Hierbij is het aanwijzingsbesluit van 9 augustus 2011 gedeeltelijk vernietigd. Dit heeft tot gevolg dat het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011 alsnog voor het betreffende onderdeel waarvoor de aanwijzing is vernietigd bekendgemaakt dient te worden.

Bekendmaking onderdelen die alsnog deel uitmaken van het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011

De uitspraak van de Raad van State op 19 juni 2013 leidt ertoe dat de volgende onderdelen alsnog deel uitmaken van het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011:

  • de bestemming "Bedrijf" inclusief de aanduiding "specifieke vorm van bedrijf – 11" tussen Burgemeester Aartslaan 5 en 7 en het daarmee samenhangende onderdeel van de "Tabel Bedrijf" voor de code Sb-11 in de regels van artikel 9.

Inzage

Het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011 met de daarbij behorende stukken, de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 19 juni 2013 met betrekking tot zaaknummer 20111585/1/R3 en het oorspronkelijke aanwijzingsbesluit van 9 augustus 2011 liggen met ingang van donderdag 4 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het bestemmingsplan kan worden ingezien tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497 – 551 455). Ook zijn de stukken digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk (www.bergeijk.nl , hier kiest u voor INFO gemeente > Inwoners > Snel naar > Digitale bestemmingsplannen ) of op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tegen vergoeding kan een exemplaar van dit bestemmingsplan worden verkregen.

Beroep

Degene die omtrent de onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan die in deze publicatie zijn benoemd tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar heeft gemaakt, alsmede diegene die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn tegen het betreffende onderdeel beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient gericht te zijn aan de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroep moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van de onderdelen van het bestemmingsplan die in deze publicatie zijn genoemd treedt in werking met ingang van donderdag 4 juli 2013. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Bergeijk 3 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Bergeijk W.A.C.M. Wouters Secretaris

H.G.M. van de Vondervoort Burgemeester

Naar boven