Logo Schagen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Zijpe’, Schagen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Zijpe” inclusief het bijbehorende “planMER bestemmingsplan Buitengebied Zijpe” ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de voormalige gemeente Zijpe, met uitzondering van de dorpskernen. Met dit bestemmingsplan worden de huidige verouderde bestemmingsplannen samengevoegd tot één geactualiseerd bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is niet bedoeld om nieuwe ontwikkelingen in op te nemen. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen, waaronder het rapport “planMER bestemmingsplan Buitengebied Zijpe”.

Inhoud planMER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een planMER (milieueffectrapportage) opgesteld. Een planMER is noodzakelijk omdat een passende beoordeling nodig is op grond van de Natuurbeschermingswet. Het bestemmingsplan kan namelijk mogelijk significante gevolgen hebben op Natura 2000-gebieden. Het doel van de planMER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing van het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Zijpe”.

Ter inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan “Buitengebied Zijpe” ligt, tezamen met het “planMER bestemmingsplan Buitengebied Zijpe” en overige daarbij behorende stukken, vanaf 8 juli 2013 tot en met 19 augustus (zes weken) tijdens werkdagen voor een ieder ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, en zijn ook te raadplegen via de website www.schagen.nl , rubriek: ruimtelijke plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding. De stukken zijn daarnaast digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.BPBGZIJPE-ON02

Indienen zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen indienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en het planMER. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Schagen, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, tel (0224) 210400. Anonieme zienswijzen en zienswijzen die per e-mail ingediend worden, worden niet in behandeling genomen.

Schagen, 3 juli 2013

Naar boven