Logo Franekeradeel
Actualisatie bestemmingsplannen, Franekeradeel

De gemeente Franekeradeel heeft zich ten doel gesteld om per 1 juli 2013 over bestemmingsplannen te beschikken die niet ouder zijn dan 10 jaar. Dit overeenkomstig het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening.

Per 1 juli 2013 heeft de gemeente Franekeradeel het grootste deel van de gemeentelijke bestemmingsplannen geactualiseerd, op twee bestemmingsplannen na. Dit zijn de bestemmingsplannen voor:

  • de Recreatieplas bij Franeker, vastgesteld op 5 juli 2001;

  • het Buitengebied, vastgesteld op 5 september 2002.

Het bestemmingsplan voor de Recreatieplas betreft een plan voor een laag dynamisch gebied en zal binnen een aantal jaren worden geactualiseerd. Voor het buitengebied wordt momenteel een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat naar verwachting dit najaar kan worden vastgesteld.

De eerder genoemde twee bestemmingsplannen zijn in te zien bij het loket van de afdeling Ruimte (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt de plannen op werkdagen bekijken tussen 8:30 en 12:00 uur (op woensdag tot 16:30 uur). Alle reeds geactualiseerde bestemmingsplannen kunt u ook bij het loket van de afdeling Ruimte inzien, of digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl en/of http://www.franekeradeel.nl/wonen-en-werken/publicatie/bestemmingsplannen.

Heeft u vragen?

Voor informatie kunt u bellen met de afdeling Ruimte (14-0517). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

Naar boven