Logo Oude IJsselstreek
Ontwerpbestemmingsplan en milieueffectrapport, Oude IJsselstreek

Windpark Den Tol Netterden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Windpark Den Tol Netterden” met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000099-ON01 en het milieueffectrapport “Windpark Den Tol” voor iedereen ter inzage ligt.

Plangebied en inhoud van het ontwerp bestemmingsplan

Windpark Den Tol is geprojecteerd ten oosten van de kern Netterden. Het plangebied wordt globaal begrensd door de kern Netterden aan de westzijde, de Omsteg aan de noordzijde, de buurtschap Wals aan de oostzijde en de Jonkerstraat aan de zuidzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie van een windpark van 10 windturbines met elk een vermogen van circa 3 megawatt mogelijk.

Milieueffectrapport

Voor zowel de bestemmingsplanherziening als de omgevingsvergunning is een milieueffectapport (MER) nodig. De m.e.r.-procedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuursorganen en andere belanghebbenden over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen MER. Hiertoe is een notitie 'Reikwijdte en Detailniveau' opgesteld. Op basis van de vastgestelde notitie is het MER opgesteld. Het MER geeft inzicht in de effecten op het milieu en in dit geval zijn de belangrijkste aspecten flora en fauna, geluid, slagschaduw en landschap. In het MER wordt tevens aangegeven hoe eventueel optredende effecten verzacht of teniet gedaan kunnen worden door het treffen van maatregelen.

Inzage

In de periode van 4 juli 2013 tot en met 28 augustus 2013 kunt u tijdens openingstijden het ontwerp bestemmingsplan en milieueffectrapport inzien bij de Publieksbalie ‘Vergunningen’ in het gemeentehuis in Gendringen. De Publieksbalie ‘Vergunningen’ is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. (N.B. tijdens de vakantieperiode kunnen afwijkende openingstijden gelden, raadpleeg hiervoor de website van de gemeente). Het ontwerp bestemmingsplan en milieueffectrapport zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl ) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het ontwerp bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Indienen zienswijzen

Gedurende voornoemde termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via de Publieksbalie ‘Vergunningen’.

Naar boven