Logo Zwijndrecht
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Zwijndrecht in zijn vergadering van 18 juni 2013 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met nummer NL.IMRO.0642.bp15buitengebied-3001 gewijzigd heeft vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreffen wijzigingen naar aanleiding van de ingediende zienswijzen op de verbeelding en in de regels en toelichting van het bestemmingsplan.

Op de verbeelding, de regels en in de toelichting van het bestemmingsplan zijn tevens ambtshalve wijzigingen aangebracht en zijn twee errata van toepassing die tevens bij het raadsbesluit zijn vastgesteld. De wijzigingen zijn zeer divers van aard. De wijzigingen kunt u vinden in het besluit met de bijbehorende errata en de Notitie Zienswijzen en Ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Buitengebied Zwijndrecht.

Het bestemmingsplan is een integrale herziening van het planologisch kader van het buitengebied van de gemeente Zwijndrecht.

Het plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied Zwijndrecht wordt begrensd door de volgende wegen, waterwegen en contouren, beginnende bij de Munnikensteeg (ten noordwesten van de kern Zwijndrecht): Munnikensteeg, Geerweg, Lindtsedijk, Oude Maas (tevens gemeentegrens), provinciaal stedelijkheidscontour Heerjansdam (inclusief bedrijventerrein Gors) de Waal en de Langeweg. Kijfhoek valt buiten de grenzen van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ligt vanaf 4 juli tot en met 14 augustus 2013 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00. Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen in procedure) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Zwijndrecht).

Beroep

Tegen de vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gedurende deze terinzage termijn kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding van het besluit

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zwijndrecht, 3 juli 2013

Naar boven