Logo Beverwijk
Vastgestelde beheersverordening Groene Oostrand, Beverwijk

NL.IMRO.0375.BVGroeneOostrand-VG01

(Artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening en artikel 139 Gemeentewet).

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat de raad in zijn vergadering van 20 juni 2013 een Beheersverordening heeft vastgesteld voor het gebied “Groene Oostrand”.

Aan de noordzijde en een groot deel van de oostzijde wordt de plangrens gevormd door de gemeentegrens met Heemskerk en Zaanstad. De begrenzing van het gebied is verder afgestemd op de begrenzing van de omliggende bestemmingsplannen.

Een beheersverordening treedt in de plaats van een bestemmingsplan en kan alleen voor gebieden worden opgesteld waarin zich geen nieuwe ontwikkelingen gaan voordoen in de komende tijd. Net als bij een bestemmingsplan wordt een beheersverordening opgesteld voor een periode van 10 jaren. Op basis van artikel 3.2 van de Algemene wet bestuursrecht is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, geluid, externe veiligheid, flora en fauna, archeologie, cultuurhistorie, etc.

Ten behoeve van de beheersverordening zijn de bestaande bestemmingen, gebruiken en bebouwing geïnventariseerd en vertaald in een aantal kaarten:

  • 1. Een gebruikskaart met een overzicht van het gebruik van de gronden.

  • 2. Een bebouwingskaart met een overzicht van de bestaande bebouwing met maatvoeringen.

  • 3. Een verbeelding met de begrenzing van het plangebied waarop in zones de diverse bestemmingen worden duidelijk gemaakt met daarbij aanduidingen voor specifieke bestemmingen binnen de zones. Een beheersverordening legt vast hoe gronden en gebouwen/bouwwerken mogen worden gebruikt en tot welke maatvoeringen gebouwd/aangelegd mag worden.

De vastgestelde Beheersverordening kan op verzoek worden ingezien in het stadhuis van Beverwijk aan het Stationsplein 48 te Beverwijk (publieksbalie). De Beheersverordening is ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente: www.beverwijk.nl onder beleid/onherroepelijke bestemmingsplannen. Tevens is het mogelijk om de Verordening te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl . (Zie bovenstaand imro-nummer).

Het indienen van bezwaar of het instellen van beroep is niet mogelijk op basis van het publiekrecht. De verordening treedt in werking op de achtste dag na haar bekendmaking.

Beverwijk, 3 juli 2013.

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven