Logo Westvoorne
Besluit tot wijziging van de route gevaarlijke stoffen, Westvoorne

Besluit

De gemeenteraad van Westvoorne heeft de route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen ter plaatse van de Brielse Maasdam-Kleiweg-Schrijversdijk (N218) gewijzigd. De reden voor de wijziging van de route is om de risico’s van het vervoer van gevaarlijke stoffen over deze weg zoveel mogelijk te beperken. De route die loopt vanaf de N15 over de N218 tot aan de gemeentegrens met Brielle, is bij bovengenoemd besluit ingekort en eindigt nu ter plaatse van de rotonde Kleidijk-Brielseweg.

Inzage

Het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 3 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Rockanje, kamer 023, op werkdagen vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 uur tot 18.30 uur.

Beroep

Op grond van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden:

  • die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend;

  • die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen;

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, Afdeling bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Als beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend. Het besluit tot wijziging van de route gevaarlijke stoffen treedt niet eerder in werking dan nadat op laatstbedoeld verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Rockanje, 3 juli 2013

Burgemeester en wethouders van Westvoornede secretaris A. Vlekke

de burgemeester P. de Jong

Naar boven