Logo Ouderkerk
Ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, vijfde herziening’, Ouderkerk

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, vijfde herziening’ van de gemeente Ouderkerk ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een partiële herziening van het geldende bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005’ van de gemeente Ouderkerk. Het plangebied omvat de percelen, kadastraal bekend, gemeente Ouderkerk aan den IJssel, sectie B, nummers 3359, 3360, 3461, 3558, 3889, 3890, 3893, 3931 en 3960, plaatselijk bekend als IJsseldijk-Noord 76 te Ouderkerk aan den IJssel en de direct aangrenzende gronden. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het uitbreiden van de melkveehouderij. Het bouwvlak wordt vergroot ten behoeve van het oprichten van een ligboxenstal. Daarnaast wordt voorzien in de mogelijkheid tot het vervangen van een bestaande voeropslag buiten het bouwvlak.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken tevens bekend dat zij op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wro voornemens zijn om de gemeenteraad te adviseren bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie anderszins verzekerd is.

U kunt het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het niet vaststellen van een exploitatieplan met de daarop betrekking hebbende stukken van donderdag 24 januari 2013 tot en met woensdag 6 maart 2013, gedurende zes weken, inzien in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel. Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op de gemeentelijke website: www.ouderkerk.nl onder ‘Actueel’, ‘Bekendmakingen’, ‘Bestemmingsplannen’ en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel.

Voor inzage buiten de openingstijden of het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Extern beleid en dienstverlening van de gemeente Ouderkerk, telefoon (0180) 681055.

23 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven