Logo Rijnwaarden
Bestemmingsplan kern Spijk, Rijnwaarden

Bij besluit van 25 juni 2013 heeft de Raad van de gemeente Rijnwaarden het bestemmingsplan Spijk gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van alle bestemmingsplannen van de kern Spijk. Nieuwe ontwikkelingen zijn hierin niet meegenomen. Het plan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpplan. Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • Direct ten oosten van de plangrenzen liggen gasleidingen en gasontvangststation. De zones hier omheen lopen tot in het bestemmingsplan, maar hebben geen juridische gevolgen. De toelichting wordt hierop aangepast.

Dit overzicht is niet volledig. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen en een toelichting per wijziging wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Met ingang van donderdag 4 juli 2013 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Stukken kunnen tijdens de periode van ter visie ligging worden ingezien in de Gemeentewinkel aan de Markt 5 te Lobith. Voor de openingstijden wordt verwezen naar de mededeling op de gemeentelijke informatiepagina. Het plan is digitaal te benaderen via www.rijnwaarden.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden, die het niet eens zijn met het bovenstaande besluit en tijdig hun zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden, die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en start met ingang van de dag na de terinzagelegging. De beroepstermijn loopt van vrijdag 5 juli 2013 tot en met donderdag 15 augustus 2013. Het beroep staat tevens open voor belanghebbenden, die opkomen tegen de gewijzigde planvaststelling door de raad.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen opschortende werking. Indien u als belanghebbende de inwerkingtreding wilt opschorten kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Een gemotiveerd verzoek hiertoe richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven