Logo Beverwijk
Vastgestelde beheersverordening Marlo Center-Oranjebuurt, Beverwijk

NL.IMRO.0375.BVMarloOranje-VG01

(Artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat de raad in zijn vergadering van 20 juni 2013 de Beheersverordening ‘Marlo Center-Oranjebuurt’ heeft vastgesteld.

Het gebied wordt globaal begrensd door de Sint Aagtendijk, de Spoorsingel (parallel aan de spoorlijn Haarlem-Uitgeest), de Schans, de Graaf Janstraat, de Graaf Florislaan, de Van Borsselestraat, de Zweedselaan en de Munnikenweg. Het gebied wordt als laag dynamisch beschouwd en kenmerkt zich voornamelijk door de woonwijk Oranjebuurt, waarvan de ontwikkeling voorlopig af is tengevolge van de realisatie van het project Prinsenhof (medio 2004) en door het winkel/bedrijventerrein Marlo Center.

Een beheersverordening treedt in de plaats van een bestemmingsplan en regelt het beheer van het gebied overeenkomstig het bestaande gebruik. Een beheersverordening kan alleen worden opgesteld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien en geldt voor maximaal tien jaar.

De bestaande situatie is na inventarisatie daartoe gedocumenteerd aan de hand van een Gebruikskaart, waarop de huidige gebruiksfunctie met goot- en bouwhoogte is aangegeven. Deze kaart is als bijlage 4 van de Regels opgenomen.

Op de verbeelding zijn de zones ‘Bedrijf’, ‘Gemengd’ en ’Wonen’ aangewezen waarbinnen regels gelden voor het toegestane gebruik en de bijpassende bebouwing.

De beheersverordening kan op verzoek worden ingezien in het stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk (publieksbalie) en is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente www.beverwijk.nl onder beleidonherroepelijke bestemmingsplannen en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen de beheersverordening welke gelet op artikel 142 Gemeentewet in werking treedt op de achtste dag na haar bekendmaking.

Beverwijk, 3 juli 2013.

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven