Logo Drimmelen
Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Schalckenveld’, Drimmelen

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 juni 2013 het ontwerpbestemmingsplan ‘Schalckenveld’ (NL.IMRO.1719.1bp12schalckenveld-vg01 ) gewijzigd heeft vastgesteld op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan 'Schalckenveld’ voorziet in de herontwikkeling van een braakliggend terrein op de hoek Godfriedschalckenstraat/ van den Houtstraat te Made. Het plan voorziet in de oprichting van 4 grondgebonden woningen en 14 appartementen.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is door de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De vastgestelde wijzigingen houden het volgende in:

  • Het maximale bebouwingspercentage binnen de bestemming Wonen is verlaagd van 80% naar 70%.

  • De begrenzing van het bouwvlak voor de vrijstaande woning aan de Van den Houtstraat is verruimd, waardoor een bijbehorend bouwwerk met een gelimiteerde hoogte tot aan de perceelsgrens mag worden opgericht.

  • De bestemmingsgrens van de drie woonpercelen aan de Godfried Schalckenstraat kan in de verbeelding door afstemming met de standaardvoorschriften bestemmingsplannen (SVBP) marginaal afwijken ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

  • Binnen de bestemming Verkeer-Verblijfgebied wordt eveneens het oprichten van bergingen mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 5 juli 2013 tot en met donderdag 15 augustus 2013 tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 te Made. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen het raadsbesluit kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 2500 EA Den Haag, door:

  • een belanghebbende die naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Made, 4 juli 2013

burgemeester en wethouders van Drimmelen C. Smits secretaris

G.L.C.M. de Kok burgemeester

Naar boven