Logo Katwijk
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Katwijk aan Zee – Centrum, Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Katwijk aan Zee – Centrum van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATzeeCentrum-vg01 , ligt met ingang van 28 juni 2013 tot en met 8 augustus 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het centrum (Katwijk aan Zee) en het Prins Hendrikkanaal e.o. met uitzondering van het ontwikkelingsproject Haven, fase 2 Zuid en Prins Hendrikkanaal e.o. herziening fase 2. Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Rijnmond, de Industrieweg en de Karel Doormanlaan, aan de westzijde door een gedeelte van de Boulevard, aan de noordzijde door de Koningin Wilhelminastraat, de Tramstraat en de Wethouder F.E. Meerburg sr Kade en aan zuidzijde door de J. van de Vegtstraat, de Tramstraat, via de Noordeinde naar de Zuidstraat en het Andreasplein.

Het bestemmingsplan is een herziening van ondermeer het bestemmingsplan Centrum (Katwijk aan Zee) en Prins Hendrikkanaal e.o. Het is niet de bedoeling om met het nieuwe bestemmingsplan grote wijzigingen door te voeren, maar om zoveel mogelijk de bestaande situatie vast te leggen volgens de werkelijkheid en waar mogelijk meer planologische ruimte (uitbreidingsruimte) te geven. Uitbreidingsmogelijkheden zijn gebaseerd op wat er stedenbouwkundig aanvaardbaar is voor de periode van 10 jaar. Het bestemmingsplan bevat geen nieuwbouwplannen.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen in de toelichting, regels, verbeelding en bijlagen gedaan naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en naar aanleiding van ambtelijke wijzigingen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATzeeCentrum-vg01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATzeeCentrum-vg01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende 29 juni 2013 tot en met 9 augustus 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Naar boven