Logo Echt-Susteren
Vastgestelde bestemmingsplannen kern Dieteren en Kern Roosteren, Echt-Susteren

Vastgestelde bestemmingsplannen Kern Dieteren 2013 (NL.IMRO.1711.BP201200600-VG ) en Kern Roosteren 2013 (NL.IMRO.1711.BP201200650-VG )

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft in zijn vergadering van 16-5-2013 de bestemmingsplannen “Kern Dieteren 2013” en “Kern Roosteren 2013” vastgesteld.

Het bestemmingplan Kern Dieteren 2013 betreft de planologische regeling voor de kern Dieteren inclusief de locatie Koppelveld. Het bestemmingsplan Kern Roosteren 2013 geeft de bestemmingen voor de kern Roosteren aan.

Deze kernen kennen een overwegende woonbestemming; nieuwe woningbouwmogelijkheden zijn onder een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de locaties waar een vigerende indirecte bouwtitel bestond. Daarnaast zijn de bestaande bedrijven, winkels, horecazaken en maatschappelijke voorzieningen positief bestemd.

Ook is het gemeentelijk beleid ten aanzien van bijgebouwen, aan-huis-verbonden bedrijvigheid, inwoning en het vestigen van een bed- en breakfast zijn eveneens opgenomen in het voorliggende bestemmingsplan.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen vanaf 27 juni 2013 gedurende zes weken (derhalve tot en met 7 augustus 2013) ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kunnen de bestemmingsplannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl ) en RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl ) worden ingezien.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling het bestemmingsplan heeft gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een ieder hieromtrent gedurende voornoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 26 juni 2013

Naar boven