Logo Stichtse Vecht
Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied West en bijbehorende PlanMER, Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied West met bijbehorende stukken vanaf vrijdag 25 januari tot en met donderdag 7 maart 2013 ter inzage ligt.

Inhoud

Het plangebied van het bestemmingsplan Landelijk Gebied West ligt grotendeels ten westen van rijksweg A2 en omvat de buurtschappen Portengense brug, Portengen, Oukoop, Oud Aa, Kortrijk, Laag-Nieuwkoop en Spengen en het bedrijventerrein Portengense brug. Ten oosten van de rijksweg A2 is ook gebied opgenomen in het bestemmingsplan. Dit gebied is gelegen tussen de rijksweg A2 en de rivier de Angstel. De dorpskernen Nieuwer Ter Aa en Kockengen maken geen deel uit van het plangebied.

Met het overwegend conserverende bestemmingsplan Landelijk Gebied West worden een aantal bestemmingsplannen geactualiseerd zodat het plangebied in één bestemmingsplan kan worden ondergebracht. Het plan biedt in de eerste plaats rechtszekerheid voor bestaande functies en daarnaast ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor ontstaat een zoveel mogelijk op de toekomst gericht beleid die ruimte geeft voor ontwikkeling voor de gebruikers en behoud van de agrarische, landschappelijke, natuur, archeologische en aardkundige waarden.

MER (Milieueffectrapportage)

Ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan is een ontwerp milieueffectrapport (planMER) opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied West onderzocht en beoordeeld. Ook vormt de aanwezigheid van Natura 2000-gebieden in de omgeving een belangrijk aspect. Met deze planMER worden de gevolgen van de door het bestemmingsplan mogelijk gemaakte activiteiten voor het milieu, in een vroeg stadium inzichtelijk gemaakt. Het planMER zal ook worden voorgelegd aan de onafhankelijke Commissie voor de Milieueffectrapportage.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPlgwestLGB-OW01) met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 25 januari 2013 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf dezelfde datum zonder afspraak inzien tot en met donderdag 7 maart bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) en het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in Loenen aan de Vecht (maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur). Voor vragen kunt u contact opnemen met Tom Verkammen (0346-254000).

Informatieavond

Voor meer informatie over het bestemmingsplan Landelijk Gebied West bent u op maandag 11 februari van 19.00 tot 21.00 uur welkom op de inloopavond in de trouwzaal van Boom & Bosch, Markt 13 in Breukelen.

Reageren

U kunt vanaf vrijdag 25 januari gedurende 6 weken schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u, onder vermelding van Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied West Z/12/19861, richten aan De Gemeenteraad van Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken aan Tom Verkammen (0346-254000).

Naar boven