Logo Barendrecht
Bestemmingsplan Noordrand gewijzigd vastgesteld, Barendrecht

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 11 juni 2013 het bestemmingsplan Noordrand gewijzigd heeft vastgesteld. Dit gebied wordt ook wel het Zuidelijk Randpark genoemd. Het plangebied van de Noordrand omvat globaal de gronden die zijn ingeklemd door de grootschalige infrastructuur aan de zuidzijde, de gemeentegrens met Rotterdam aan de noord- en westzijde en de 1e Barendrechtseweg aan de oostzijde.

Bestemmingsplan Noordrand is een consoliderend bestemmingsplan. Binnen het bestemmingsplan wordt enkel een bedrijfswoning mogelijk gemaakt nabij de manege aan de Kooiwalweg. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai wordt overschreden. Hiervoor is een besluit hogere waarden voor wegverkeerslawaai (53 dB) en railverkeerslawaai (61 dB) opgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Noordrand heeft de gemeenteraad de volgende belangrijkste wijziging aangebracht. Voor de molenbeschermingszone wordt de 1 op 100 regel opgenomen. Voor de overige wijzigingen wordt verwezen naar de staat van wijzigingen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het besluit hogere waarden, liggen met ingang van 27 juni 2013 t/m 9 augustus 2013 ter inzage bij het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 15.00 uur. Op afspraak maandag- en woensdagavond van 15.00 – 20.00 uur en dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00 – 17.00. Ook is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Gedurende de hierboven genoemde termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan die:

  • tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • bedenkingen hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. M. Vorstelman, via telefoonnummer 14 0180.

Barendrecht, 27 juni 2013.

Burgemeester en wethouders voornoemd, De secretaris, A.G. Knol

De burgemeester, J. van Belzen

Naar boven