Logo Strijen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘De Striene’, Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘De Striene’ in de vergadering van 25 juni 2013 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘De Striene’ is opgesteld om het realiseren van een supermarkt en 18 woningen (appartementen) op de locatie ‘De Striene’ mogelijk te maken. Deze locatie bestaat uit de voormalige schoollocatie De Striene en een naastgelegen bedrijfslocatie. Deze percelen liggen tussen de Trambaan en de Oude Havenweg, ter hoogte van de parkeerplaats voor het centrum parkeren. Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Strijen, sectie N, nummers 3606, 3607 (ged.), 3608 (ged.), 3973 (ged.) en 3974 (ged.), plaatselijk bekend Trambaan 35b.

Voor bovengenoemde ontwikkeling zijn tevens overeenkomsten over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten. Gelet hierop heeft de gemeenteraad in de vergadering van 25 juni 2013 tevens besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie anderszins is verzekerd door het sluiten van deze anterieure overeenkomsten.

Wijzigingen in vastgesteld bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is juridisch gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerp bestemmingsplan. De juridische wijzigingen in het bestemmingsplan zien toe op het aanpassen van de regels t.b.v. het uitvoeren van de westelijke en oostelijke kopgevel van het nieuwe gebouw met een dove gevel en het plaatsen van een geluidswerende afscherming langs de erfafscheidingen met de percelen Oude Havenweg 12 en Trambaan 35a. Daarnaast worden bepalingen omtrent de locatie en hoogte van de pantry (supermarkt) opgenomen op de verbeelding (plankaart) en in de regels van het bestemmingsplan. Tevens zijn de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’ op de verbeelding (plankaart) enigszins aangepast. Tenslotte is de toelichting op enkele punten aangepast als gevolg van ingekomen zienswijzen.

Besluit ‘hogere grenswaarde’

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting aan de gevels van nieuwe woningen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Op grond van toetsing aan de Wet geluidhinder blijkt dat voor 18 nieuw te bouwen appartementen sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde. Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting zijn niet mogelijk of doelmatig. Gelet hierop is door het college van burgemeester en wethouders bij besluit van 14 mei 2013 een hogere grenswaarde van 60 dB voor 14 appartementen en 57 dB voor 4 appartementen vastgesteld. Het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp besluit hogere grenswaarde dat eerder ter inzage heeft gelegen.

Ter inzage legging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken, het vaststellingsbesluit en het besluit ‘hogere grenswaarde’ liggen vanaf maandag 1 juli 2013 gedurende 6 weken (tot 12 augustus 2013) voor een ieder ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl , onder identificatiecode ‘NL.IMRO.0617.bpds-vg01 ’. Tevens kunt u nadere informatie vinden op onze website: www.strijen.nl , onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, bestemmingsplan De Striene.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van de hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden gedurende de bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad en/of een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders, kenbaar gemaakt heeft;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad en/of een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders, kenbaar te maken;

  • 3. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende die beroep instelt tegen het bestemmingsplan de beroepsgronden direct in het beroepschrift moet vermelden, dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en dat de gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit ‘hogere grenswaarde’ treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van deze besluiten niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Strijen, 28 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Strijen C.J. de Visser, de secretaris.

A.J. Moerkerke, de burgemeester.

Naar boven