Logo Veendam
Beheersverordening Buitengebied Veendam vastgesteld, Veendam

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veendam maken bekend, dat de gemeenteraad op grond van art. 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening bij besluit van 17 juni 2013 een beheersverordening voor het buitengebied heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Sinds 2007 werkt de gemeente aan het actualiseren en bundelen van bestemmingsplannen. Voor het stedelijk gebied van de plaatsen Veendam en Wildervank, de bedrijvenzone en de kom van Ommelanderwijk is de actualisering afgerond. De beheersverordening geldt voor die delen van het buitengebied van de gemeente waarvoor per 1 juli 2013 geen recent bestemmingsplan is vastgesteld. Niet onder de beheersverordening valt bijvoorbeeld de aardgasbuffer Zuidwending.

De beheersverordening voorziet in een actuele juridisch-planologische regeling voor het verordeningsgebied. De beheersverordening treedt voor het verordeningsgebied in de plaats van het bestemmingsplan Buitengebied. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het geldende beleid en het bestaande feitelijke of planologisch toelaatbare gebruik geregeld. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet eerder waren toegestaan of die zijn uitgesloten op grond van de provinciale omgevingsverordening.

Verordening inzien

De beheersverordening treedt in werking met ingang van 28 juni 2013 en kan vanaf die datum met bijbehorende stukken worden ingezien in het gemeentehuis (Raadhuisplein 5, geopend op maandag van 12.30 tot 16.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur).

De stukken zijn ook te raadplegen via www.veendam.nl (Wonen → Bestemmingsplannen → Overzicht plangebieden → Buitengebied) en www.ruimtelijkeplannen.nl met behulp van het identificatienummer NL.IMRO.0047.01BV00012013-0401 (een rechtstreekse link is te vinden op de website van de gemeente).

Bezwaar / Beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

Veendam, 25 juni 2013

Naar boven