Logo Lingewaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ ter inzage leggen. Zij zijn verplicht dit bekend te maken.

In het bestemmingsplan zijn alle bedrijventerreinen binnen de gemeente opgenomen met uitzondering van het bedrijventerrein ‘De Oven’. Bedrijven die zijn gelegen in het buitengebied maken geen deel uit van bedrijventerreinen en zijn daarom niet in dit bestemmingsplan opgenomen.

Inhoud van het bestemmingsplan

De bestaande bestemmingsplannen zijn (deels) verouderd en verschillen onderling in systematiek. Het nieuwe bestemmingsplan legt de bestaande vergunde situaties vast en maakt bij recht geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Wel zijn in de regels beperkt algemeen geldende flexibiliteitregels opgenomen voor de bedrijventerreinen.

Bedrijventerrein ‘De Koornwaard’

Een uitzondering voor het toestaan van nieuwe ontwikkelingen is gemaakt voor het bedrijventerrein ‘De Koornwaard’. Reden hiervoor is dat de gemeente al enkele jaren met de exploitant van het bedrijventerrein in overleg is over een nieuw bestemmingsplan.

Voor dit bedrijventerrein heeft de gemeente Lingewaal een afzonderlijke regeling opgesteld die uitgaat van maatwerk. Dit betekent beperkt ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in ruil voor versterking van de ruimtelijke kwaliteit voor de omgeving. Bij het opstellen van de regeling zijn de volgende eisen gesteld:

  • de gevestigde bedrijven worden positief bestemd en alleen onder voorwaarden kunnen andere bedrijfsactiviteiten plaatsvinden op het bedrijventerrein;

  • het opgestelde inrichtingsplan voor landschap, natuur en beeldkwaliteit wordt verwerkt in het bestemmingsplan:

  • Als delen van het inrichtingsplan zijn gerealiseerd kan beperkt nieuwe bedrijfsbebouwing worden opgericht.

Terinzagelegging van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 27 juni 2013 tot en met woensdag 7 augustus 2013 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak via 0345-634000.

U kunt het bestemmingsplan gedurende deze termijn ook digitaal bekijken op www.lingewaal.nl (via ‘Actueel’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘Plannen in procedure’) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. (via ´Een plan bekijken´ en ´Bestemmingsplannen´)

Inspraak

Tijdens de inzagetermijn kunt u bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen. Zie voor informatie over het indienen van een zienswijze het kader ‘Bezwaar en Beroep’.

Wilt u mondeling een zienswijze indienen? Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 0345-634000.

Naar boven