Logo Groningen (Gr)
Ontwerpbesluit omgevingsvergunning bouw- en tuinmarkt hoek Lübeckweg/Bornholmstraat en tijdelijk parkeerverbod Kotkastraat en Scandinaviëweg, Groningen (Gr)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende ontwerpbesluiten met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 28 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen bij het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Gedempte Zuiderdiep 98:

  • het ontwerpbesluit voor een omgevingsvergunning voor het oprichten van een bouw- en tuinmarkt en het vellen van houtopstand op een perceel op de hoek Lübeckweg/Bornholmstraat, kadastraal bekend gemeente Groningen, sectie P, nummers 0718, 0339, 1185, 0449, 0865 en 171;

  • het ontwerpverkeersbesluit, waarbij een tijdelijk parkeerverbod wordt ingesteld in een deel van de Kotkastraat en de Scandinaviëweg;

  • het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het Loket Bouwen en Wonen is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Op voornoemd adres kan een kopie van de stukken tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges worden verkregen.

De ontwerpomgevingsvergunning betreft het oprichten van een bouw- en tuinmarkt op het perceel hoek Lübeckweg/Bornholmstraat. De omgevingsvergunning omvat onder meer een toestemming voor een bouwactiviteit, het afwijken van het bestemmingsplan, een reclameactiviteit en een kapactiviteit. De kapactiviteit ziet op het vellen van 41 bomen. Compensatie vindt plaats door de bomen één op één te compenseren. In verband met de werkzaamheden is tevens voorzien in een tijdelijk parkeerverbod voor een deel van de Kotkastraat en de Scandinaviëweg.

De gemeenteraad heeft op 29 mei 2013 de coördinatieregeling, bedoeld in artikel 3.30 van de Wetruimtelijke ordening, op dit project van toepassing verklaard. Dit betekent dat bovengenoemde besluiten met toepassing van artikel 3.30 en 3.31van de Wet ruimtelijke ordening en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht gecoördineerd worden voorbereid en bekendgemaakt.

Op de ontwerpbesluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Vanaf 28 juni 2013 tot en met 8 augustus 2013 kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, p/a dienst RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met het Loket Bouwen en Wonen van de dienst RO/EZ, tel. (050) 367 81 11.

Gemeente Groningen, 27 juni 2013

Naar boven