Logo Bodegraven-Reeuwijk
Bestemmingsplan Reeuwijk Dorp gewijzigd vastgesteld, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 mei 2013 het bestemmingsplan “Reeuwijk Dorp”, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat de bebouwde kom van Reeuwijk Dorp, met uitzondering van de locaties Reesvelt II, Kalverstraat en de locatie City life. Reeuwijk dorp ligt ten westen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, ten westen van de A12. Voor de locatie Nieuwdorperweg 40-42 was apart een bestemmingsplan opgesteld. Dat bestemmingsplan is nu opgenomen in dit vastgestelde bestemmingsplan Reeuwijk Dorp.

De raad heeft bij vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen vanwege gesignaleerde onjuistheden in de tekst of op de verbeelding aangebracht. Ook heeft de raad wijzigingen vanwege de actualiteit aangebracht. De wijzingen zijn grotendeels technisch en gedetailleerd van aard. Verder is de maximaal toegestane bouw- en goothoogte op een deel van het perceel van Vergeer Holland aan de Reewal ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, met een meter verlaagd. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de lijst van wijzigingen behorende bij het raadsbesluit en de door de gemeenteraad aangenomen amendementen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 27 juni tot en met woensdag 7 augustus 2013 op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl > Wonen, leven en werken > Plannen en Projecten > Reeuwijk- Dorp > bestemmingsplannen in ontwikkeling > bestemmingsplan Reeuwijk Dorp;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven (raadhuisplein 1).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel vrijdag 28 juni 2013. Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treeft het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven