Logo Buren
Onherroepelijk bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening, Buren

Het bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening is op 23 mei 2013 grotendeels onherroepelijk geworden. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State op 22 mei 2013.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

In het vastgestelde bestemmingsplan namen we 17 nieuwe ontwikkelingen op. Het onherroepelijk geworden bestemmingsplan bestaat uit 16 nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied. Het gaat hierbij onder andere om:

  • vestiging van nieuwe en vergroting van bestaande agrarische bedrijven;

  • sloop agrarische bedrijfsgebouwen, in ruil waarvoor woningen gebouwd mogen worden;

  • vergroting van een loonwerkbedrijf in Ommeren;

  • een landgoed bij Eck en Wiel;

  • een kano- en duikcentrum bij de Beldert.

Het bestemmingsplan bestaat ook uit een paar andere gebieden. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan bestaande landgoederen. Dit zijn geen nieuwe ontwikkelingen. Deze gebieden zijn opgenomen in dit bestemmingsplan om het aantal verschillende bestemmingsplannen beperkt te houden. De bouw- en gebruiksregels voor deze gebieden veranderen niet.

Welk onderdeel is niet onherroepelijk geworden?

De Raad van State vernietigde 1 nieuwe ontwikkeling uit het vastgestelde bestemmingsplan. Het gaat daarbij om het houtversnipperbedrijf in de Middelwaard (Lienden). Dit betekent dat er voor dit bedrijf geen nieuw bestemmingsplan is.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Iedereen kan het plan bekijken in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Het bestemmingsplan is ook te bekijken via www.buren.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl . (Het plannummer is NL.IMRO.0214.BUIBP20110007-vg01 ).

Voor vragen kunt u terecht bij de heren P. Feij of H. Stam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoonnummer 14 0344).

Naar boven