Logo Assen
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Hoek Molenstraat Troelstralaan, Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 25 januari 2013 gedurende zes weken, het volgende plan ter inzage ligt in het stadhuis bij de Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoek Molenstraat Troelstralaan’ met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20121000-B001 (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro), met bijbehorende stukken.

Plangebied

Het onderhavige plangebied betreft een voormalige school- en supermarktlocatie en valt binnen de grenzen van het bestemmingsplan ‘Assen-Noord’. Binnen het geldende bestemmingsplan heeft het perceel de bestemming ‘maatschappelijke doeleinden’ (vanwege de voormalige school) en gedeeltelijk ‘detailhandel’ (vanwege de voormalige buurt supermarkt). De school en de supermarkt zijn inmiddels afgebroken. De locatie is in de huidige situatie een braakliggend terrein bestaande uit gras, bomen, struiken en verharding voor onder andere parkeren. Het is wenselijk het terrein te bebouwen om het nu aanwezige gat in de begeleiding van de openbare ruimte weer op te vullen. Met het voorliggende bestemmingsplan wordt voorzien in een passende juridische / planologische regeling voor het planvoornemen.

Planopzet

In opdracht van Woningcorporatie Actium heeft HJK architecten een ontwerp opgesteld dat voorziet in de bouw van 27 woon/zorgappartementen en de inrichting van het binnenterrein (inclusief toegangspad naar de garages op het binnenterrein) en de openbare ruimte. Het gebouw zal grotendeels worden gerealiseerd in drie bouwlagen. De hoogte en massa sluit aan op de aangrenzende bebouwing. De hoogte varieert hierbij van 7 meter (vanaf de dichtst bij gelegen woning aan de Molenstraat 156) tot 12 meter aan de zijde van de Albardastraat. Dat wil zeggen maximaal twee lagen aan de Molenstraat en maximaal drie lagen aan de Albardastraat. Daarbij is tegenover het plantsoen aan de Troelstralaan, aan de zijde van de Molenstraat, een hoogteaccent mogelijk van maximaal vier lagen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 25 januari gedurende zes weken inzien tijdens de openingstijden bij de Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl.

Reageren

Iedereen kan met ingang van 25 januari gedurende zes weken mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Voor het indienen van mondelinge reacties kunt u telefonisch een afspraak maken met mevr. E. Langbroek, telefoon 14 0592. Dit kan uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging.

Binnengekomen zienswijzen tegen het bestemmingsplan worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Naar boven