Logo Achtkarspelen
Vastgestelde Beheersverordening Buitengebied Achtkarspelen, Achtkarspelen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen maken bekend dat de gemeenteraad van Achtkarspelen in zijn vergadering van 6 juni 2013 de Beheersverordening Buitengebied heeft vastgesteld.

In de Beheersverordening is de planologische situatie vastgelegd voor het buitengebied.

Het bestaande gebruik en de bestaande bouwwerken zijn daarbij als uitgangspunt genomen. In de verordening is ook (beperkt) ontwikkelingsruimte meegenomen.

Het gebied bestaat uit het buitengebied (dus zonder de dorpen) van de gemeente Achtkarspelen. De provinciale Ecologische Hoofdstructuur maakt geen onderdeel uit van het beheersgebied.

De Beheersverordening zal als toetsingskader voor aanvragen voor omgevingsvergunning worden gebruikt totdat het bestemmingsplan voor het buitengebied in werking is getreden.

De vastgestelde Beheersverordening treedt met ingang van woensdag 26 juni 2013 in werking. Vanaf die datum zijn de Beheersverordening en het raadsbesluit in te zien:

Het is niet mogelijk om bezwaar of beroep aan te tekenen tegen de Beheersverordening.

Voor meer informatie over de Beheersverordening Buitengebied Achtkarspelen, kunt u contact opnemen met dhr. Klont of mw. Planting, te bereiken via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 19 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

J. Waijer, loco-secretaris

Naar boven