Logo Bergen op Zoom
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Verlengde Zandstraat 7’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan “Verlengde Zandstraat 7” door de gemeenteraad op 29 mei 2013, RVB13-0020 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in het vergroten van het bouwblok aan de Verlengde Zandstraat 7, zodat de bestaande voorzieningen vernieuwd kunnen worden en de manege kan worden uit gebreid met een nieuwe rijhal inclusief paardenboxen en een overdekte stapmolen. Om dit mogelijk te maken is een bouwblokvergroting tot 1 hectare noodzakelijk.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is 1 zienswijze door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant ingediend. Deze zienswijze had betrekking op het bebouwingspercentage van het bouwvlak. Deze zienswijze is gegrond verklaard inhoudende dat het bebouwingspercentage van 80% naar 50% is teruggebracht. Dit betekent dat het bestemming door deze verandering gewijzigd is vastgesteld.

Het besluit tot de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 1 juli 2013 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl (Ruimtelijke Ordening & Beheer/ Ruimtelijke ordening/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen) en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de gewijzigde vaststelling i.c. het terugbrengen van het bebouwingspercentage van 80% naar 50%.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Voor het indienen van beroep en/of voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Verpaalen van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164 – 277533).

Naar boven