Logo Sittard-Geleen
Vastgesteld bestemmingsplan Bergerweg Zuid, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 april 2013 het bestemmingsplan ‘Bergerweg Zuid’ (NL.IMRO.1883.BergerwegZuid-VA01 ) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op een aantal kleine aanpassingen aan de verbeelding en de verduidelijking van een aantal begrippen en bestemmingen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan Bergerweg Zuid heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de Middenweg, Bergerweg en spoorlijn Sittard-Maastricht. De kantoorlocatie en het stadion en de directe omgeving maken geen deel uit van dat gebied.

Het bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het nu geldende bestemmingsplan en van het voorontwerp van het bestemmingsplan zoals dat voor de zomer ter inzage heeft gelegen. Zo is bijvoorbeeld de zonering zoals die was opgenomen voor regionale en bovenregionale bedrijvigheid niet meer in het bestemmingsplan opgenomen. Tevens is rekening gehouden met de veiligheidsafstanden voor gebouwen tot het spoor.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Bergerweg-Zuid’ ligt met ingang van 27 juni 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in de Stadswinkel locatie Geleen (van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur en van maandag t/m donderdag van 12.00 tot 17.00 uur, Markt 1 te Geleen). Het besluit van de gemeenteraad ligt ook ter inzage.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl .

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

26 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven