Logo Rhenen
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen Rhenen Stad 2012 en Kern Elst 2012 (Art. 3.8 lid 4 Wro), Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 28 mei 2013 de bestemmingsplannen Rhenen Stad 2012 en Kern Elst 2012 heeft vastgesteld.

Ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zijn wijzigingen doorgevoerd, omdat er ambtshalve en naar aanleiding van de zienswijzen onjuistheden zijn geconstateerd. De wijzigingen hebben zowel betrekking op onderdelen van de regels als op een aantal percelen op de verbeelding. Deze wijzigingen zijn volledig beschreven in hoofdstuk 8 van de toelichtingen op de bestemmingsplannen.

Daarnaast heeft de gemeenteraad per amendement in beide bestemmingsplannen wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de raadsbesluiten.

Inzien

De bestemmingsplannen, inclusief raadsbesluit en onderliggende stukken, liggen van donderdag 27 juni 2013 tot en met donderdag 8 augustus 2013 voor een ieder ter inzage.

  • de bestemmingsplannen zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • de bestemmingsplannen zijn in PDF-formaat in te zien op www.rhenen.nl onder Actueel > Ter inzage;

  • analoge (papieren) exemplaren van het bestemmingsplan zijn op dinsdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur zonder afspraak en op de overige werkdagen alleen op afspraak in te zien aan de balie van Team Vergunningen in het gemeentehuis van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen.

Kopieën van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges verkrijgbaar. Als u vragen heeft over het bestemmingsplan Rhenen Stad 2012 kunt u contact opnemen met Jan van Maanen, telefoonnummer 0317 681 642 of e-mail jan.van.maanen@rhenen.nl. Voor het bestemmingsplan Kern Elst 2012 kunt u contact opnemen met Hugo Bartelink, telefoonnummer 0317 681 724 of e-mail hugo.bartelink@rhenen.nlmailto:marrielle.cornelisse@rhenen.nl.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten eerder geen zienswijze tegen een ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht kunnen beroep instellen. Verder kunnen alle belanghebbenden beroep instellen ten aanzien van de punten waarop een bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep kan van vrijdag 28 juni 2013 tot en met donderdag 8 augustus 2013 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE.

De vaststellingsbesluiten treden in werking op vrijdag 9 augustus 2013, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven