Logo Zoetermeer
Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen Dwarstocht en Aanleg verbindingsweg N209-N470, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 24 juni 2013 de bestemmingsplannen Dwarstocht en Aanleg verbindingsweg N209-N470 gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen. De raadsbesluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen Dwarstocht en Aanleg verbindingsweg N209-N470 liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 28 juni 2013 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis.

Toelichting bestemmingsplannen

Dwarstocht

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bedrijventerrein Dwarstocht. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door het bedrijventerrein Zoeterhage. Een smalle strook gelegen tussen de Oostweg en dit terrein zijn meegenomen in het plangebied. Aan de zuidzijde vormt de Franklinstraat de plangrens. Aan de noordzijde vormt de Tobias Asserlaan de plangrens en aan de oostzijde vormt de woonwijk Oosterheem de plangrens.

Aanleg verbindingsweg N209-N470

In dit bestemmingsplan wordt de aanleg van de verbindingsweg tussen de N209 in Bleiswijk en de N470 in Zoetermeer planologisch mogelijk gemaakt. De globale begrenzing van het plangebied is als volgt:

  • In Bleiswijk loopt de geplande weg van het verlengde van de Laan van Mathenesse langs het Lansingpad tot aan de gemeentegrens met Zoetermeer.

  • In Zoetermeer wordt de weg over de landscheiding doorgetrokken tot aan de N470 (Oostweg).

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de gewenste aanleg van een verbindingsweg tussen de N209 in Bleiswijk naar de N470 (Oostweg) in Zoetermeer.

Beide bestemmingsplannen zijn ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij de raadsbesluiten behorende Nota’s van Aanpassingen en de Nota’s zienswijzen.

Instellen van beroep

Met ingang van 28 juni 2013 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van één van de ontwerpbestemmingsplannen hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van de bestemmingsplannen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen.

Verder kan met ingang van 28 juni 2013 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De besluiten tot vaststelling van de bestemmingsplannen en de besluiten om geen exploitatieplannen vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden de besluiten niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/dwarstocht_36053.html en

http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/aansluiting-n209-n470_43561.html

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Dwarstocht met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00031-0003

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00031-0003 .

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Aanleg verbindingsweg N209-N470 met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00034-0003 . De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00034-0003 .

Zoetermeer, 27 juni 2013

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer de secretaris, H.M.M. Koek

de burgemeester, Ch.B. Aptroot

Naar boven