Logo Veendam
Omgevingsvergunning voor het aanleggen van een ontsluitingsweg en uitweg, Aardgasbuffer Zuidwending, Veendam

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Burgemeester en wethouders van Veendam maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • het aanleggen van een ontsluitingsweg en uitweg, waarbij 5 bomen moeten worden gekapt. kadastraal bekend gemeente Veendam, sectie P nummer(s)1010 (ged.), 443(ged.),350 (ged.), 351(ged.), 352(ged.), 353(ged.)

Wat gaat er gebeuren?

De geplande realisatie van de ontsluitingsweg en uitweg is bedoeld om het werkverkeer van en naar de Aardgasbuffer Zuidwending een betere en structurele invulling te geven. Op deze manier wordt de ontsluiting veiliger voor het verkeer. Al het verkeer kan straks via de Tonckelweg en de N366 het gebied bereiken en verlaten. De weg wordt aangelegd door Gasunie (eigen weg) en kan worden gebruikt door werklieden van de Gasunie, Akzo en de NAM.

Ter inzage

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 26 juni 2013 tot woensdag 7 augustus 2013 ter inzage op het gemeentehuis in Veendam. Gedurende deze termijn kan door belanghebbenden bij voorkeur schriftelijk zijn of haar zienswijze tegen dit ontwerpbesluit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Reageren?

Zienswijzen kunnen door belanghebbenden en aanvrager gedurende deze termijn worden ingebracht bij “De gemeente Veendam, t.a.v. het college van B&W, Postbus 20.004, 9640 PA VEENDAM”.

Ieder die een zienswijze inbrengt, kan vragen haar/zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Op verzoek kunnen mondelinge zienswijzen worden ingebracht op een nader te bepalen datum, gelegen binnen de hiervoor genoemde termijn (voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen & Handhaving: telefoon 0598 65 22 22).

Planning van de werkzaamheden

De Gasunie is voornemens om eind augustus te starten met de werkzaamheden. Het in gebruik nemen van de nieuwe weg moet dan mogelijk zijn vanaf medio oktober 2013.

Naar boven