Logo Oldebroek
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Amsbergterrein, Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan "Buitengebied, Amsbergterrein" met de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van woensdag 26 juni 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage ligt. Voor dit project is ook een beeldkwaliteitplan opgesteld en wordt ook een procedure voor het vaststellen van een hogere grenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder doorlopen. Deze stukken liggen gelijktijdig ter inzage.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op twee functieveranderingprojecten. Het eerste project behelst het oprichten van vier vrijstaande woningen op de voormalige bedrijfslocatie "Amsbergterrein" aan de Zuiderzeestraatweg 398-400 in Wezep. Verder voorziet het plan in de mogelijkheid voor het oprichten van twee woningen onder-één-kap en een vrijstaande woning op het perceel Zuiderzeestraatweg 402 in Wezep.

Voor een goede stedenbouwkundige inpassing is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld. In algemene zin geldt dat met dit project een substantiële kwaliteitsverbetering van de locatie en de omgeving kan worden bereikt. Het stedenbouwkundige plan toont aan dat met respect voor het landschap en de omgeving hier de beoogde woningen ruimtelijk goed kunnen worden ingepast. Er wordt voortgebouwd en goed aangesloten op de bestaande structuren. Kenmerkende doorzichten naar het polderlandschap, die met de realisatie van het fabriekscomplex waren verbroken, kunnen weer worden hersteld. Het beeldkwaliteitplan is een partiële welstandsnota en vormt straks het toetsingskader voor de omgevingsvergunningverlening.

Op grond van de Wet geluidhinder mag het wegverkeergeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van de woningen op het Amsbergterrein zal deze norm overschrijden. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor deze woningen een hogere geluidsbelasting toe te staan van maximaal 53 decibel. Voor de details wordt verwezen naar de hierop betrekking hebbende stukken.

Inzagetermijn

Bovenbedoelde stukken en bijbehorende ontwerpbesluiten voor het bestemmingsplan en het vaststellen van de Hogere grenswaarden liggen vanaf 26 juni tot en met 6 augustus 2013 voor een ieder ter inzage:

  • 1. in het gemeentehuis Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur en;

  • 2. in het dorpskantoor in Wezep tijdens werkdagen tussen 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0269.BG102-ON01 en via de gemeentelijke website – in pdf formaat – via www.oldebroek.nl. De bestanden van het bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.oldebroek.nl/Wonen_en_leven/Ruimtelijke_plannen/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen_in_procedure

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van de ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en of het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden bij de gemeente Oldebroek kenbaar maken, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek.

Ook is het mogelijk uw zienswijze in deze periode mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer G. Visscher van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0525-638248.

Naar boven